Till supportsidan

Sylvester Support - teknik & funktioner

Ibland vill det inte funka. Kan du inte logga in? Ser det konstigt ut på din skärm? Ibland vill det tekniska sig inte riktigt, och ofta är problemet lätt avhjälpt.

FRÅGORNA:

 1. Vilken webbläsare är bäst för att surfa på Sylvester?
 2. Varför kan jag inte logga in?
 3. Varför får jag ett felmeddelande när jag försöker registrera mig?
 4. Varför kan jag inte ladda upp en bild?
 5. Varför dyker min gamla bild upp hela tiden?
 6. Varför blir jag automatiskt utloggad?
 7. Varför står det att jag har olästa brev när jag inte ser några?
 8. Det verkar ha försvunnit brev ur min brevlåda?
 9. Varför laddas inte chatten som den ska?
 10. Hur gör jag för att byta användarnamn?
 11. Hur avbeställer jag medlemsutskick via email eller SMS?

SVAREN:

1. Vilken webbläsare är bäst för att surfa på Sylvester?
För Mac- och PC-användare rekommenderar vi Firefox som är gratis. Internet Explorer för PC går också bra.


2. Varför kan jag inte logga in?
 • Skriver du rätt användarnamn och lösenord?
 • Kontrollera att du inte har caps-lock intryckt när du skriver ditt lösenord.
 • Kolla på den här sidan för fler konkreta tips: Inloggningsproblem + Glömt lösenordet?


 • 3. Varför får jag ett felmeddelande när jag försöker bli medlem?
 • Medlemsnamnet får endast innehålla bokstäverna A-Ö, siffrorna 0-9 eller tecknen punkt (.), bindestreck (-), underscore (_).
 • Om medlemsnamnet är upptaget måste du välja ett annat. Lösenord kan dock inte vara upptagna.
 • Alla fält i registreringsforumläret måste inte fyllas i, men fälten Medlemsnamn, Lösenord, Kön, E-post, Sexuell läggning och Ort måste fyllas i.
 • Du måste också kryssa i att du accepterar Sylvesters medlemsregler.


 • 4. Varför kan jag inte ladda upp en bild?
  Vi klarar av att ta emot de vanligaste formaten. Tänk på att filen du laddar upp måste ha rätt ändelse. Om det till exempel är en bild av typen JPEG måste filnamnet sluta med .jpg eller om det är av typen TIFF måste den sluta med .tif och så vidare. När du laddar upp bilden måste den ligga på din dators hårddisk. Du kan alltså inte ta en bild direkt från nätet, utan måste ladda ner den till din dator först (högerklicka på bilden och välj "Save as..") Tänk också på att det kan ta tid att ladda upp bilden samt att webbläsaren inte visar någon indikator på hur uppladdningen går. När du har valt en bild att ladda upp och tryckt på "okej", vänta då tills den har laddat klart och din sida med din nya bild visas.


  5. Varför dyker min gamla bild upp hela tiden?
  Troligtvis är din nya bild uppladdad och klar, men din webbläsare (Explorer eller Firefox) fattar inte det eftersom den nya bilden har samma namn som den gamla. När du är på din sida trycker du "Refresh/Uppdatera" i din webbläsare, och vips kan du se den nya bilden.


  6. Varför blir jag automatiskt utloggad?
  Händer det ofta kan det vara vår server som är överbelastad och lägger av korta stunder. Då blir alla medlemmar utloggade. Vi har också en automatisk utloggning efter 30 minuter. Om du under 30 minuters tid inte laddat någon ny sida räknar vi det som att du inte är hemma och du måste logga in igen. Detta är för att listan över inloggade inte ska bestå av massor av folk som redan surfat vidare någon annanstans. Använd vår Fjärrkontroll [ett litet fönster som laddar om sig själv] om du vill undvika detta.


  7. Varför står det att jag har olästa brev när jag inte ser några?
  Din brevlåda visar bara de senaste breven. Det kan ligga ett äldre oläst brev längre ner i din brevlåda. Kolla igenom dina gamla brev efter olästa. Du kan också ha olästa brev i undermappar du själv skapat, dessa syns som olästa först då du inte har kvar några andra olästa brev kvar i inkorgen.


  8. Det verkar ha försvunnit brev ur min brevlåda?
  När en annan medlem raderar sig själv från Sylvester försvinner också alla brev han har skickat. Om du har brev från den personen i din Inkorg försvinner de där också. Han eller hon försvinner då även från din adressbok.


  9. Varför laddas inte chatten som den ska?
  Vår chatt använder sig av Flash, som kräver en plugin till din webbläsare. På chattsidan finns en länk till sidan där du laddar ner flash,

  10. Hur gör jag för att byta användarnamn?
  I dagsläget kan du inte byta användarnamn. Detta för att det skulle bli förvirrande för andra medlemmar: dina gamla brev skulle plötsligt byta avsändare och de skulle ha en "ny" medlem i sin adressbok. Skapa ett nytt medlemskonto istället. Jämför med t ex emailadresser, där du inte kan byta adress utan att meddela dina kompisar att de måste börja skriva till din nya adress.


  11. Hur avbeställer jag medlemsutskick via epost?
  Gå in under Min panel och sen Personuppgifter i menyn. Där kan du klicka ur kryssrutorna för de olika typerna av nyhetsbrev och notifikationer. Om du inte längre vill ha epost då du har ett nytt brev på Sylvester, väljer du bort det under Inställningar i menyn.