Till supportsidan

Sylvester Support - Sylvesters policy

Då du blir medlem, visar du oss ditt förtroende, och vi vill göra vårt bästa för att förvalta det. Här är de vanligaste frågorna och svaren om medlemskap, personuppgifter etc!

FRÅGORNA:

  1. Vem får bli medlem i Sylvester och Sylvia?
  2. Varför har ni åter tillåtit killar att bli medlemmar på Sylvia?
  3. Hur gammal måste man vara för att få bli medlem?
  4. Vad gör jag om en annan medlem beter sig illa?
  5. Varför måste jag fylla i min emailadress? Jag vill ju vara anonym.
  6. Vad händer med de personuppgifter jag fyllt i?

SVAREN:

1. Vem får bli medlem i Sylvester och Sylvia?
Sylvester är främst en site för "killar som gillar killar" och Sylvia är främst en site för "tjejer som gillar tjejer". Det innebär att de som är homo, bi eller queer ska kunna känna att de är på hemmaplan på Sylvester & Sylvia. Om den som är "straight" (heterosexuell) blir medlem måste han eller hon visa respekt för det faktum att den som är heterosexuell är gäst hos bögarna och flatorna.

2. Varför har ni åter tillåtit killar att bli medlemmar på Sylvia?
Det är bättre om killar, par, och tjejer finns på siten med sina rätta beteckningar än att medlemmarna ska behöva gissa sig till vilka tjejer som egentligen är något annat än tjejer. Därför har vi gjort som på Sylvester, och låter alla upptänkliga kön finnas på Sylvia. Men det är fortfarande främst en site för tjejer som gillar tjejer, och det måste alla medlemmar respektera.

3. Hur gammal måste man vara för att få bli medlem?
Du måste vara 16 år (eller fylla 16 innevarande år) för att vara medlem. Är du yngre men blir medlem ändå kan din sida komma att spärras eller raderas. För medlemmar 16-18 år finns Sylvesters Ungdomsambassadörer, för att hjälpa våra yngre medlemmar till rätta. På Administatörssidan kan du läsa mer om dem.

4. Vad gör jag om en annan medlem beter sig illa?
Alla medlemmar måste följa svensk lag och Sylvesters medlemsregler. Om någon bryter mot reglerna, kan du chatta direkt med vår abuseavdelning, skicka ett meddelande till Sylvester. Du kan även maila till support@sylvester.se. Om det gäller gnabb eller småbråk rekommenderar vi att du börjar med att blockera brev från personen i fråga. Då brukar de flesta bråk dö ut av sig själva. Läs mer: Regler/abuse.


5. Varför måste jag fylla i min emailadress? Jag vill ju vara anonym.
Vi använder emailadressen till två saker: Om du glömmer ditt lösenord kan du automatiskt få det mailat till dig om du går in på Glömt lösenordet?. För att detta ska fungera måste du ange en fungerande emailadres när du registrerar dig. Vi skickar också regelbundet ut nyhetsbrev och notifikationer där vi tipsar om vad som händer på Sylvester och lottar ut fina priser. Vill du vara anonym kan du välja att din emailadress inte skall synas för andra medlemmar. Vi lämnar aldrig ut någon medlems emailadress till tredje part.


6. Vad händer med de personuppgifter jag fyllt i?
Dina personuppgifter behandlas strängt konfidentiellt av Sylvester. De lämnas inte ut till tredje part. Undantaget är om vi skulle få in en polisanmälan om ett allvarligt brott, i ett sådant fall kan vi vara tvungna att lämna ut personuppgifter till polisen. Personuppgiftslagen (PuL) reglerar hur Sylvester ska handskas med dina personuppgifter. I Sylvesters medlemsregler finns mer information om hur vi rättar oss efter PuL.