Nya profiler:   Leifolja 63 år   Storkuk 60 år   Matte_80 38 år   vill_prova_man 52 år   fler nya 
Update: STENIS 😴  Visa fler updates

sebbe73  |  blogg

  sebbe73s profil   Foruminlägg och grupper   Fotoalbum   Blogg   Gästbok    
Medlemsprofil
sebbe73 Medlem, ej online, personlig hemsidebild.
Kille  46
Jönköping
gillar killar
0 läsare i Maj
4381 läsare totalt

2014-11-12

ensam

varför finns jag
varför är jag
varför finns ingen just för mig
jag står här helt ensam
bara med mig själv
tittar på himelen och inser
det finns ingen
det är bara jag

Lämna en kommentar  |  Senast ändrad 12/11-14 i Blogg / dagbok
2012-04-24

MÖRDAD FÖR SIN LÄGGNING......

Mördad för sin läggning - Johan Pettersson
KATRINEHOLMPå IDAHO-dagen, International Day Against Homophobia - publicerar QX.se den första i en serie artiklar av frilansjournalisten Facundo Unia. Unia har gått igenom en rad fall där män och pojkar mördats för att de är eller antagits vara bögar. Unia har även följt det rättsliga efterspelet och sett att straffskärpningsregeln vid hatbrott inte alltid har används och att påstådda "närmanden" ofta sett som förmildrande omständighet.

Mer än 30 bögar har blivit mördade de senaste 20 åren, utsatta för ett grymt hatbrott. Johan, Anton, Jonas och Peter är bara några som har mördats – för att de var homosexuella, eller för att gärningsmannen trodde att de var det. Ofta är brotten väldigt bestialiska och utstuderade. Lagen säger att om motivet för brottet är att kränka en person för dennes sexuella läggning så skall straffskärpningsregeln används och resultera i ett hårdare straff. Trots att lagen finns så använder inte alla åklagarna den i sin stämningsansökan. Ibland känner inte ens åklagarna till den. Oftast hävdar mördaren att offret gjort närmanden. Det har skett flera gånger att offrets så kallade närmanden ansetts vara en förmildrande omständighet - och mördaren kommit lindrigare undan.

Jimmy dömdes för mordet på Johan Pettersson som han träffade på Statt i Katrineholm i april 2002. Johan blev mördad för att han var bög och gett Jimmy en lapp med sitt telefonnummer. Sedan låtsades Jimmy vara homosexuell och lurade Johan att följa med honom. När Johans kropp hittades i en avloppsbrunn finns det flera knivhugg på kroppen och hans hals var i stort sett avskuren. Johan fick ligga i brunnen med byxorna och kalsongerna nerdragna i nästan två veckor. Paula som vittnade i tingsrätten och hovrätten berättar om hur Jimmy lurade Johan.

– Tre väninnor och jag bestämde oss med kort varsel för att vi skulle gå på Statt. Vi kom in och satte oss vid ett bord och hade det trevligt, tills Jimmy kom fram till mig och sa att en bögdjävul hade stött på honom vid baren. Jimmy var förbannad, killen hade gett honom en lapp och han visade mig lappen. På lappen stod det ”hör gärna av dig” eller liknande. Jag sa till Jimmy att det här är ingenting att bry sig om. Det är bara att säga, tack jag är smickrad men jag är heterosexuell.

Sedan sa Jimmy att sådana där ska man slå på och frågade Paula om han ska gå och hämta bögen, det kan du göra svarade Paula.
– Snart kommer han tillbaka hand i hand med Johan. Nej men gud inte han, tänker jag när jag ser att det är Johan. Han presenterar sig artigt och tar i hand. Jimmy böjer sig fram och säger utan att Johan hör, att han kan få sådana här personer att försvinna. Sedan börjar han spela någon slags rollspel med Johan. Jimmy vänder sig mot honom och klappar honom på kinden, berättar Paula.

Paula kände inte Johan men han var något av en stamgäst på Statt.
– Han hade alltid sin skinnkavaj på sig och han stod alltid ensam med sin öl i handen och tittade på folk som dansade. Vi kallade honom för skinnkavajen och han gjorde ingen fluga förnär. Jag tyckte att det var obehagligt att Jimmy spelade bög. Det satt en kille som heter Pontus vid vårt bord och Jimmy vände sig mot Johan och sa ”honom ska du inte bry dig om för att han är bara en knullkompis”. Trots att Jimmy aldrig har träffat Pontus innan. Johan måste ha trott att han fick en invit eftersom Jimmy tog emot lappen från början. Jag var rädd för att något skulle hända Johan.

Paula mådde illa av hela situationen.
– Det var som om Jimmy ville göra Johan till åtlöje genom att spela detta rollspel med honom. Att ge honom inbjudan att komma till vårt bord. Säga till Johan att Pontus var bara en KK, varför kläcka ut sig det när det inte ens var sant?

– När Jimmy sa att han kan få sådana här personer att försvinna så sa jag ”lägg av”. Jimmy frågade då efter mitt telefonnummer och jag ger honom mitt nummer för jag undrade vad som skulle komma härnäst. Då sa han till mig att jag är den enda som kommer att veta vad som har hänt, ”ja, ja” svarade jag. För då orkade jag inte lyssna på Jimmy längre. Jag gick därifrån och när jag vände mig om ser jag hur Jimmy håller Johan i handen. Sen var de borta.

När Paula gick hem funderade hon på Johan.
– Jag kände på mig att han skulle åka på en dårving. Dagen efter vaknade jag med en obehaglig känsla. Jag kände på mig att han hade åkt på mer än bara en smäll. Jimmy hade kanske misshandlat honom. Jag gick ut och tittade på Katerinaholms-Kurirens hemsi

Lämna en kommentar  |  Senast ändrad 25/4-12 i Blogg / dagbok
2011-08-03

att männskor inte kan låta andra vara ifreed utan låta det gå så långt som i detta fall

Observera att det är inte mig det talas om utan hitta denna berättelse på en sida........................
och lägg gärna en kommentar om detta vad ni tycker......

KILLEN TOG LIVET AV SIG FÖR ATT HANS STRIGHTA VÄNNER STOD I VÄGEN


Jag började nätdejta en kille från stan, träffades på QX i mars 08, vi pratade om allt möjligt. Han var verkligen trevlig och vi var i samma ålder nästan, Dom enda som visste om hans läggning var hans närmaste familj, men inga av hans vänner för han tyckte inte det spelade nån roll om dom visste, dom var ju hans vänner, han trodde det inte spelade nån roll för dom vem han tyckte om. Och jag höll med honom och sa att dom var ju hans vänner och dom skulle nog inte göra sån stor sak av detta, Vi mailade varandra nästan dagligen i några månader, rättare sagt nästan 6 månader.

Vi bestämde oss för att träffas på krogen och umgås, när vi väl var på krogen pratade vi lite och umgicks, han var lika trevlig som via mailen. Och vi satt nästan i två timmar och pratade. Vi höll varandra i handen och kramades och pussades nån gång, jag satt och höll min hand på han lår och då kom hans tjej och killkompisar, jag höll kvar min hand och han visade att det var okey, killen drog mej närmre till sig, och en tjej som precis slår sig ner igen, efter att ha hämtat en drink säger till mej " ta bort handen, ser du inte att han inte tycker om det" Jag blev alldeles paff och han var på väg och öppna munnen och säga nått åt tjejen, han hann inte att säga nått förrän nån annan från hans umgänge sa, "- Han är ingen äcklig bög som dej" sen kom en annan tjej och klämde sig i mellan oss och puttade bort mej från min stol, Eftersom att jag blev förnedrad så gick jag därifrån och killen kunde inte röra sig för en annan tjej hade satt sig i hans knä.

På morgonen efter skickade han ett mail och bad om ursäkt och var arg och ledsen.

Vi träffades några dagar senare hemma hos honom, hans mamma och pappa var också där och dom var trevliga
Sen möte jag han och hans "gäng " på krogen och han och jag hade bestämt oss för att inte prata på krogen. Hans kompisar pekade och skrattade åt mej och sa massa dumma saker om mej.

Efter den kvällen på krogen höll vi fortfarande kontakt dagligen, men en dag slutade han att maila, och så skickade jag några sms men fick inget svar, jag tänkte inte så mycket på det, han kunde ju ha nått som kom i vägen, men efter tredje dagen så såg jag att han inte hade varit inloggad på just 3 dagar, så jag ringde honom och kom till telesvar. Efter två dagar var jag jätte orolig. Så jag ringde hem till hans föräldrar. Jag minns än idag tonen på rösten på hans mamma som svarade, den var trött och utmattad och det hade hörts på henne att honom hade gråtit, Jag frågade om hennes son var därför att han inte hade hört av sig på flera dagar.

Konstigt nog så sa hon bara att jag skulle komma för hon hade nått att berätta, jag fick kalla kårar, jag for dit och fick beskedet som ett slag mot ansiktet.

Det visade sig att den förtjusade killen jag hade haft kontakt med i ett halvår hade tagit sitt liv. Och det var av en anledning som gjorde att han tog detta beslut, jag fick läsa avskedsbrevet han hade skrivit, han hade nämnt några gulliga saker om mej, jag tänker inte gå in på vad han skrev om mej eller vad som stod i resten av brevet, men ni som läser förstår nog vad hände och vilka som bör skämmas.

Jag brukar se hans gäng, och dom verkar än idag helt oberörd och ovetandes om vad som stod i brevet. En del hånar mej än idag!


Till er som märker att en annan kille eller tjej flirtar med er kill- tjej-kompis så kan jag inget annat än att säga att ni inte ska lägga er i, det är upp till dom och är inte ena parten intresserad, så kan den andra parten rädda sig själv och/eller så kommer det hela rinna ut i sanden...


1 kommentar  |  Senast ändrad 24/9-11 i Blogg / dagbok