Nya profiler:   Leifolja 63 år   Storkuk 60 år   Matte_80 38 år   vill_prova_man 52 år   fler nya 
Update: STENIS 😴  Visa fler updates

fnsoldat  |  blogg

  fnsoldats profil   Foruminlägg och grupper   Fotoalbum   Blogg   Gästbok    
Medlemsprofil
fnsoldat Medlem, ej online, personlig hemsidebild.
Kille  46
Borås
gillar killar
223 läsare i Maj
15029 läsare totalt

2015-12-24

GOD JUL!!

Jag önskar alla här en riktig GOD JUL!
Hoppas att både mat och dryck kommer att smaka väl, och att alla har varit snälla så att Tomten kommer med både mjuka och hårda paket...

1 kommentar  |  Senast ändrad 22/12-15 i Blogg / dagbok
2012-02-12

Melodifestivalen deltävling 2!!!

Nu när årets melodifestival anlände till Göteborg, så var jag där tillsammans med mina brorsbarn. Dom får det här i julklapp av mig, och det är uppskattat. Även jag tycker det är trevligt.
Först så var vi på en pizzeria och åt varsin pizza, innan vi gick till Scandinavium. Klockan 19 påbörjades uppvärmningen, som bestod i att det spelades upp ett antal låtar som har varit med i tidigare festivaler. Dom allra flesta mer kända, sedan så förekom det väl ett par stycken som man inte riktigt kom ihåg. Det var även lite snack med programledarna, som bara var två den här gången, och med Björkman.
Sedan så började sändningen i tv, klockan är då 20. Efter lite underhållning och snack av programledarna, så var det dags för kvällens första bidrag. (Personligen så tyckte jag, att den här omgången var bättre än den i Växjö.) När så alla bidrag hade framförts, så var det en snabbgenomgång, och lite prat. Senare så var det så dags att tala om vilka som skulle gå direkt till finalen, och till Andra Chansen. Roligt att Munther gick vidare direkt, och även att Timoteij och Top Cats gick till A C. När dom sedan skulle tala om vem som skulle få den sista platsen till Globen, så var det rätt så tydligt vem som var arenans favorit. Och jag måste säga, att jag blev glad att det var rätt person som gick dit. Även om DiLeva har sina fans, så är han inte något fan för min del. Kan inte riktigt med denne person...

Sedan under söndagen, så nåddes man då av den tråkiga nyheten, att Whitney Houston hade avlidit. Hon var väl kanske inte en av mina största idoler, men det var en bra artist och skådespelerska. Vem minns till exempel inte hennes roll i Bodyguard?
Hon hade även en litet stormigt äktenskap med Bobby Brown, och hon hade även ett missbruk som gjorde att hennes karriär avslutades för tidigt. Missbruket förstörde hennes röst, som var viktig för henne
Ytterligare en artist som lämnar jordelivet alltför tidigt. Whitney blev bara 48 år....


Lämna en kommentar  |  Senast ändrad 12/2-12 i Blogg / dagbok
2011-12-31

TREVLIG NYÅR!!

Jag vill önska alla en skön avslutning av det här året, som skrivs 2011. Och att nyåret firas med god mat och dryck, i trevliga vänners sällskap.
Sedan så hoppas jag att när det nya året har hälsats välkommet, så blir det förhoppningsvis en trevlig början på ett nytt år.

Jag önskar även alla ETT GOTT NYTT ÅR! Hoppas att den kommer att bli fin, trevlig och skön....

Lämna en kommentar  |  Senast ändrad 31/12-11 i Blogg / dagbok
2011-12-24

GOD JUL!!!

Nu har dagen kommit, som många har gått och väntat på i ett helt år. Kanske framförallt barn som vill ha många paket. Och förhoppningsvis så har föräldrar och andra vuxna hunnit med att köpa sina klappar till dessa barn. Själv så köpte jag det jag ska ge bort, relativt tidigt. Och på ett sätt så är det även en julklapp till mig själv, eftersom jag kommer att följa med mina brorsbarn till Göteborg och Scandinavium i februari...

Med det sagt, så vill jag önska ALLA EN RIKTIG GOD JUL!! Hoppas att Ni får en trevlig helg....

1 kommentar  |  Senast ändrad 24/12-11 i Blogg / dagbok
2011-12-22

Mot ljusare tider!

Tidigt i morse, så inträffade vintersolståndet. Och med den i ryggen, så kommer det nu bara bli ljusare i ett halvår framåt. Och så småningom så kommer det även att bli varmare, och träden återfår sin gröna färg.
Fast innan detta kommer att ske, så har vi en "kort" julhelg framför oss, i och med att det bara kommer att bli en extra ledig dag. Och nyår har ingen sådan. Men om ett år, då blir det annorlunda. Då är det arbetarens jul- och nyårshelger...

Lämna en kommentar  |  Senast ändrad 22/12-11 i Blogg / dagbok
2011-11-20

R.I.P Lasse Brandeby!!

Fick för en liten stund sedan, reda på att Lars (Lasse) Brandeby hade avlidit. Han blev enbart 66 år. Enligt dottern, så hade Lasse varit sjuk under en längre tid.
Mina första minnen av han, var när man någon gång kunde lyssna på radion under 80-talet, då Lasse tillsammans med Janne Josefsson, ledde ett program i lokalradion över Borås/Sjuhärad, som hette "I elfte timmen". Där ringde dom ibland upp olika personer, både nationellt och internationellt. Dom kunde även ha gäster i studion, bland annat så var Cornelis där.
Till den stora och breda publiken, blev Lasse känd i slutet av -80, då tv-serien om Kurt Olsson sändes. I detta program hade han intervjuer med kända personer, bland annat Patrik Sjöberg, som fick frågan hur brett han hade hoppat...
Det finns många minnen till den här mannen, som även dansade in i folks hjärtan. Och det sista som han var med i, var i programmet "Fångarna på Fortet", där han ställde frågor till dom tävlande.

Det är med sorg som man fick reda på den här nyheten.

Lämna en kommentar  |  Senast ändrad 22/11-11 i Blogg / dagbok
2011-06-24

GLAD MIDSOMMAR!!

Då har landet haft sin "andra nationaldag", och jag hoppas att det har varit en trevlig sådan. Vädret har väl varit lite som det brukara vara den här dagen, men åtminstone här så har det ganska så regnfritt. Även om det har kommit lite av den varan. Man får väl ändå hoppas att det kommer att bli en varm och solig sommar.

Under kvällen nu, så fick man reda på att Peter Falk, han som spelade Columbo, har gått ur tiden. Han blev 83 år. Och för en vecka sedan, så var det en stor artist som gjorde detsamma, det var då Clarence Clemens gick i sviterna efter en stroke. Hur det kommer att bli med E Street Band nu, det får man väl se. Han var väl ändå en slags förgrundsfigur i detta band.

Och för några dagar sedan, så hade vi den kortaste natten, då vi hade sommarsolståndet. Så i och med detta, så kommer dagarna nu bara bli kortare fram till december, då det återigen kommer att vända. Men för att strö lite mer salt i såren, så är det bara ett halvår kvar till jul.

Många sommarhälsningar

Lämna en kommentar  |  Senast ändrad 24/6-11 i Blogg / dagbok
2011-06-06

GRATTIS SVERIGE!!!

I går så var det Danmarks nationaldag, och den firades av anledning till deras grundlags underteckande 1849.
Idag var det våran tur att fira våran nationaldag. Och två anledningar till att vi gör det, är dels att Gustav I gjorde sin tronbestigning 1523, detta datum. En annan anledning var att den svenska regeringsformen skrevs 1809.
Och fram till 1983 så kallades denna dag för "svenska flaggans dag", och därefter så började vi fira nationaldag. Men det var först 2005 som dagen blev en helgdag. Sedan så verkar det som om vi svenskar har lite svårt att festa till, såsom norrmännen gör den sjuttonde maj och jänkarna på deras fjärde juli. En anledning till att det kanske är så, är att vi inte har något särskilt att fira. Men med tiden så kanske vi mjuknar upp, och börjar vifta med den svenska flaggan och fira dagen som den ska firas.


Lämna en kommentar  |  Senast ändrad 6/6-11 i Blogg / dagbok
2011-06-04

Lite nytt!!!

Under den senaste veckan, så har två personligheter gått ur tiden. Först var det diskuskastaren Ricky Bruch, som i början av veckan avled av sviterna efter sin cancer. Han var en stor idrottsprofil, där han tog EM-silver två gånger (Aten -69 och Rom -74). Under året 1972 så tangerade han världsrekordet i diskus vid DN-galan, på den tiden var längden 68,40 meter. Senare så tog han Sveriges första OS-medalj i friidrott på 20 år, ett brons i München. Detta är av naturliga skäl inget som jag kommer ihåg, då man knappt var född när dessa händelser inträffade, utan det är något som man fått läsa sig till, samt sett gamla filmer från hans karriär. Under dom senare åren av hans karriär, så har man svaga minnesbilder, han var ju rätt så färgstark både inom och utanför idrotten. Det svenska rekordet i diskus, innehas fortfarande av honom, då han 1984 kastade 71,26 meter. (Det är fortfarande det nionde bästa resultatet i världen, efter alla dessa år.) Efter avslutad karriär, erkände han även att han hade missbrukat anabola steroider under hela perioden.
En sak som jag i alla fall kommer ihåg, var hans rollfigur i filmatiseringen av Ronja Rövardotter. Ricky blev endast 64 år, vilket egentligen inte är någon ålder.

En annan stor profil som har gått ur tiden, är James Arness. Mest känd här i landet, är han väl som "Uncle Zeb" i tv-serien om Familjen Macahan. Det var väl i denna serie, som en annan åtminstone lärde sig om cowboys och indianer, och även om bland annat guldgrävare och mormoner. James Arness blev 88 år gammal.

Lite sport. Sista helgen i maj, så är det Elitloppet på Solvalla i Stockholm. Nu var det ett antal år sedan som man själv var på plats, men man minns, och ryser. Vilken folkfest det är. Och oftast så har det inte varit så svårt att kunna avgöra vilken häst som kommer att vinna. Men i år så var det lite svårare än vanligt. Efter dom två försöksheaten, så blev en av ekipagen diskade för trägning, då fick hästen Brioni den sista platsen. När det bestämdes vilka spår dom skulle få i finalen, så fick detta ekipage spår åtta. Och för första gången i Elitloppets historia (om jag inte hört alldeles fel), så vann en häst från detta spår. Ungefär med en noslängd före tvåan i mål. Nu har denna häst vunnit två av travsportens stora tävlingar, nämligen Elitloppet och tidigare i våras vann han även Olympiatravet på Åby utanför Göteborg.


Lämna en kommentar  |  Senast ändrad 4/6-11 i Blogg / dagbok
2011-03-20

Lite av varje!!!

Det här skulle jag egentligen ha skrivit tidigare, men av vissa orsaker så har det inte blivit av.
I februari så var jag med mina brorsbarn och tittade på melodifestivalen, när denna besökte den stora staden i väst, nämligen Göteborg. Den här gången så var vi inte och tittade på genrepet på fredagen, utan nu var det "den riktiga" som gick på lördagskvällen. Men innan vi gick dit, så hade jag med dom på en liten tur i staden, med ett besök till Göteborgshjulet. Det var en underbar dag, med blå himmel och strålande solsken, och när man var på längst upp i hjulet, så hade man en fantastisk utsikt. Dagen och kvällen var trevlig och lyckad....
Senare under månaden, närmare bestämt den 16:e, så var det tio år sedan som man var med om en tragisk händelse när man var i Kosovo. Det var nämligen den dagen som en serbisk buss, som vi svenskar eskorterade, som blev utsatt för ett bombattentat. Det var en bomb på ca 200 kilo som man hade lagt i en vägtrumma, som man utlöste när bussen passerade över med framhjulen. Av dom cirka 50 passagerare som fanns ombord, så var det drygt tio som förolyckades, och många fler som fick mer eller mindre allvarliga skador.
När en del nordafrikanska stater hade lyckade och fredliga demonstrationer, som fick sina ledare att avgå mer eller mindre utan större motstånd, så har Libyens ledare satt hårt mot dom demonstrationer som varit i landet. Efter en tyvärr lång väntan, så kunde FN säkerhetsråd enas om att det skulle bli en flygförbudszon och att dom civila skulle skyddas från Kadaffis våld. Och under lördagen så började då Frankrike att inleda med flygattacker, under natten så hade dessa fortsatt med stor styrka.
Tyvärr så förekommer det inte enbart våld mot civilbefolkningen i Libyen, utan det förekommer även bland annat i Jemen och Bahrain. Där är tyvärr omvärlden varit tysta än så länge.
För en dryg vecka sedan, så drabbades Japan av en stor jordbävning, som var på 9,0, och denna efterföljdes av en tsunami som var stor och förödande. Och det var denna våg som var den som orsakade störst skador, och mest liv gick tll spillo.

Lämna en kommentar  |  Senast ändrad 20/3-11 i Blogg / dagbok
2011-03-13

Var det rätt låt???

Så efter det att finalen av den svenska Melodifestivalen gått av stapeln under lördagen, så kommer den naturliga frågan om det var rätt låt som vann. Och egentligen så vet man ju inte det, förrän den har varit med i ESC i maj.
Men eftersom både den internationella juryn, och svenska folket hade den som etta, så får man väl anse att det var rätt låt. Och jag tror att den kan komma att ha en bra chans. Om det sedan räcker till vinst, det får man väl se. Fast sedan så var det lite spretigt från den internationella juryn, när dom höga poängen inte enbart hamnade på den här låten.
Men sedan så gör Fredrik Kempe bra låtar, och Erik Saade framförde "Popular" på ett sätt som många gillade.
I övrigt så hade jag nog tyckt, att det hade varit lite fräckt ifall Swingfly hade vunnit med "Me and my drum". Den stack ut lite, och var lite annorlunda med sin rap.
Fast som sagt, om ett par månader så vet vi hur det har gått med det svenska bidraget som vi sänder ner till Tyskland. Och förmodligen så kommer den nog att få stora bifall när SVT har programmen inför ESC....

Lämna en kommentar  |  Senast ändrad 13/3-11 i Blogg / dagbok
2011-01-03

Sammanfattning 2010!!

Då var det dags att göra en liten sammanfattning av året som gått.

Och jag börjar med en sak som inträffade under årets sista dagar, det var nämligen då som det hus som Per Oscarsson bodde brann ner till grunden. Detta fick man information om under nyårsdagen, men branden hade tydligen varit under natten till nyårsafton. Och enligt uppgifter, så finns det starka indikationer på att Oscarsson med hustru omkom i denna brand, bland annat så stod parets bil kvar på gården. Polisen har under dom här senaste dagarna hittat kvarlevor av två personer, men vilka dessa är kan ta lite tid att komma fram till. Och ännu så har man inte heller hört av dom från annat håll. Så det var med stor sorg och saknad som man tog emot denna nyhet, att en av svensk skådespelarhistoria lämnat jordelivet. Per Oscarsson blev 83 år...

2010 började med snö och kyla, vilket gjorde att både bil- och tågtrafik lamslogs på många håll. Bland annat så var den stora järnvägsknuten i Hallsberg, helt stängd ett par dagar.
I februari så var jag med mina brorsbarn och kollade på genrepet till Melodifestivalen i Göteborg, vilket var roligt och trevligt. Brorsbarnen är i den åldern, att det är roligt att ge bort en upplevelse istället än saker, vilket ibland kan vara svårt att veta vad man ska ge.
Under året så var det även ett vinter-OS, som gjorde att man kunde vara en stolt svensk. Jag ryser fortfarande när jag ser/hör, eller tänker, på hur svenskarna betedde sig på dubbeljakten, där dom åker både klassiskt och fristil med ett skidbyte, och Hellner och Södergren åkte och bromsade klungan när Olsson ledde loppet, Till slut så var dock klungan ifatt, och Hellner tog sedan kommandot och vann loppet, med Olsson på tredje plats. En annan sak som man kommer ihåg, är när Anja Pärsson vurpar kraftfullt i störtloppet, bara för att dagen efter åter stå i startkuren och blir trea i Super-G. Det kan man kalla bragd.
Under våren så blev flyget lamslaget i Europa, då en vulkan på Island spydde ut aska i luften. Denna aska kan vara förödande för flygplanen att få in i motorerna.
Under juni månad så var det dags för kroprinsessan Victoria att få sin prins. Och man får väl erkänna att man var lite tårögd under sändningen i tv, som man följde under hela dagen. Bland annat så var det både när Victoria tackade svenska folket på terassen vid Lejonbacken, och när Daniel höll sitt tal vid middagen.
Till hösten så var det dags för svenskarna att gå till valurnorna, och där var det såpass många som röstade på SD, att dom fick 20 mandat i riksdagen. Tyvärr säger jag...
Året slutade sedan som det började. Nämligen med snö och kyla. Lite hade väl myndigheterna hörsammat sin läxa, till exempel med järnvägen, men det hjälpte inte särskilt mycket i Skåne, där det både snöade och blåste kraftigt, vilket gjorde att man var tvungna att ställa in tågtrafiken i denna del av landet. Att sedan många svenskar klagar över dålig snöröjning, att tågtrafiken inte rullar, att vägarna snöar igen, tycker jag är lite konstigt, för vi bor ju faktiskt i ett land där snö och kyla är ett vanligt förekommande fenomen. Att det sedan har varit några år där vintern har varit relativ grön och mild, eller snö i mindre mängder.

Under innevarande år, så ska jag bland annat ta med mig mina brorsbarn till Göteborg, för att där se på årets upplaga av Melodifestivalen. Denna gång "den riktiga"...

Önskar Er ett fortsatt trevligt år...!!

Lämna en kommentar  |  Senast ändrad 3/1-11 i Blogg / dagbok
2010-12-26

Julhelgen över!

Då var årets jul över för det här året. Och även i år så fick vi en vit jul. Men helgen blev lite kort, tack vare att julen inträffade under en vanlig helg. Fast det är väl något som man får stå ut med, eftersom det under andra år får en längre helg.
Även i år så hade man varit lite snäll, eftersom man fick ett litet paket från sina brorsbarn, alltid trevligt att få. Annars så har väl helgen varit rätt så lugn.

Utöver detta, så har årets kortaste dag inträffat, så nu går vi bara mot ljusare tider, åtminstone det närmaste halvåret. Dagarna kommer att bli längre under den här perioden, även om det kanske inte kommer att märkas särskilt mycket den första tiden. Och så småningom så kommer det även att bli varmare, och med värmen som kommer så blir det bara mindre kläder på personer utomhus. Och snart så här sommaren här...

Till sist, så har den här vintern återigen visat att det kan bli snö i hela landet. Och på vissa ställen så har det kommit mer än väl, skulle jag anta. Speciellt i södra och sydöstra delen av landet, så verkar det ha kommit en hel del snö, och på detta så har det även blåst en del. På vissa ställen kan det väl ha kommit så mycket, att trafiken har lamslagits. Att det sedan kan komma att klagas så mycket både på väghållning och tågtrafiken, är väl ändå lite mysko, vi lever ju i ett land där snö och kyla är ett vanligt förekommande fenomen.

Hoppas att Ni har haft en trevlig helg, och snart så kommer årets sista. Fram till dess, så kommer i alla fall jag att jobba som vanligt.

GOD FORTSÄTTNING UNDER ÅRETS SISTA DAGAR..!!!

Lämna en kommentar  |  Senast ändrad 26/12-10 i Blogg / dagbok
2010-10-31

Ändra på tiden!!

När jag skriver det här, så är det bara lite mer än ett par timmar kvar tills dess att man ska ändra klockan till vintertid, eller "normaltid" som det många gånger kallas. Och till Er som läser detta senare under dagen, så hoppas jag att Ni har ställt om Era klockor till rätt tid.

Och vad är då rätt tid? Hur vet man åt vilket håll man ska ändra tiden till? Det finns många sätt för att hålla rätt på denna ändring. En del använder ett sådant uttrycks som "rattmuff på, rattmuff av", andra använder sina utemöbler för att veta. Många av dessa är lika lätta att komma ihåg, så att man vet när det väl gäller. Själv så har jag ett annat sätt för att komma ihåg, men den håller jag för mig själv ett tag till...

Lycka till med tidsändringen, det kommer en ny i mars...

Lämna en kommentar  |  Senast ändrad 31/10-10 i Blogg / dagbok
2010-10-24

FN-dagen!

Idag så är det FN-dagen igen. Och i år så blir det ett firande med lite smolk i bägaren, då det för bara en vecka sedan inträffade ett par tragiska händelser i Afghanistan, varav en slutade med att en svensk soldat omkom. Enligt vad obduktionsrapporten tydligen sa, så var dödsorsaken en bruten nacke. Vilket troligen inträffade då fordonet han åkte i, blev utsatt för ett sprängattentat, och han satt nerluckad i fordonet. När spränladdningen utlöstes, så flög han upp i taket med stor kraft, och nacken bröts. Dom två andra som var i fordonet, föraren och skytten, var inte i direkt anslutning till själva sprängladdningen och tryckvågen, och dom fick då lindrigare skador.
Dagen efter så blev en svensk-finsk styrka, ihop med afghanska styrkor, utsatta för en beskjutning, varav två svenska soldater fick skottskador av allvarlig art. Dock inte livshotande.
Mina tankar går till dom berörda soldaternas anhöriga, och även till dom andra soldaterna som befinner sig i Afghanistan, som har drabbats av förlust av en kamrat och kollega, samt andra kollegor svårt skadade.
Att det sedan har blivit fler incidenter i dom norra delarna, där svenskarna befinner sig, beror antagligen på amerikanarnas offensiv i söder.
I övrigt under den här dagen, så är det en viktig dag historisk sett, eftersom det var den här dagen då själva FN rent officiellt bildades. Och även om en del verkar vara lite förlegat, såsom att det finns nationer som har vetorätt, som gör att vissa uppdrag kan stoppas av ren egoism. Om nu vetorätten ska vara kvar, så kanske man skulle införa en majoritetsbeslut.
(Bilden är från försvarsmaktens hemsida.)

Ta det lugnt därute....

Lämna en kommentar  |  Senast ändrad 24/10-10 i Blogg / dagbok
2010-10-02

Stor komiker borta!!!

Hörde tidigare i dag, att en av svensk största komiker har gått ur tiden, i en ålder av 93 år. Nämligen Martin Ljung. Under åren som har gått, så har man sett några av hans sketcher, bland annat den om Ester, och den där han håller en tegelsten, eftersom han är så svag att han inte orkar kasta bort den.
Han var med i många av Povel Ramels Knäppupp-revyer, och han var även med i HasseåTage. Där finns det en sketch, där dom åker tåg, och han inte kan sova. I samma kupé finns Hasse Alfredsson. Martin ska läsa ur en bok, där han uttalar vissa ord med fel betoning. Allt bara för att han ville ha kupén för sig själv.
Nu så hoppas jag att SVT kommer att vissa dessa gamla sketcher och filmer igen.


Lämna en kommentar  |  Senast ändrad 2/10-10 i Blogg / dagbok
2010-09-19

Demokratisk skyldighet!

Då har Dagen återigen varit här, Dagen då svenska folket ska göra sin demokratiska skyldighet och rösta. Om man inte har gjort det tidigare, vill säga. Och jag hoppas att det var många som utnyttjade sin rättighet/skyldighet, för att på det viset rösta in sina kandidater till den Svenska Riksdagen, och vilka som ska leda landet under dom kommande fyra år framåt. Sedan, om valdeltagandet är högt, så kan det kanske också få den följden att SD inte kommer in i Riksdagen, den här gången...
Nu under kvällen, så kommer jag att följa valvakan på SVT, och så får man se vilken sida som vinner. Tyvärr så tycker jag att det är lite tråkigt att vi har två sidor att rösta på, och inte på enskilt parti, som det var förr. Även om det då var blockpolitik, men ändå så var det lättare att få partier över gränserna. Och nu så är det även så, att partierna ligger rätt så nära varandra, det är ingen av dom etablerade som egentligen sticker ut med sin egna politik....

Lämna en kommentar  |  Senast ändrad 19/9-10 i Blogg / dagbok
2010-07-02

Halva 2010 till historien!!

Då har första halvan av det här året gått till historien. Och under denna har man även blivit ett år äldre. Men det har många andra också blivit. Sedan så kommer dom andra att bli det under det halvår som återstår...
Under juni så bytte jag även arbetsgivare, men jag gör fortfarande i stort sett samma arbete som tidigare. Det som skiljer mest, är väl att man hämtar och lämnar gods på lite andra ställen, men i stort så är det liknande gods man transporterar.
Sedan så har också värmen kommit den senaste tiden, får väl hoppas att den kommer att stanna kvar ett tag till. Fast lite regn skadar väl inte att det faller ner från skyn.
Och under den sista söndagen i juni, så var jag med min bror och mina brorsbarn på Liseberg. Det var en fin och lagom varm dag, och inte så mycket folk, det var inte så långa köer till någon av attraktionerna. Sedan så åker jag det mesta, men inte riktigt allt. Fast vi hade det trevligt, även om man kom hem lite sent under kvällen, så man får väl försöka ta igen lite senare...

Under dom närmaste sex månaderna, så får vi väl se vad som händer, En sak som kommer att bli viktig, är valet, som inträffar om tre och en halv månad ungefär. Jag hoppas att det kommer att bli ett bra valdeltagande, för det har tyvärr gått ner lite dom senaste gångerna. Jag kommer i alla fall att göra det, när det väl blir dags.

Lämna en kommentar  |  Senast ändrad 2/7-10 i Blogg / dagbok
2010-06-21

Årets längsta dag!

Då har årets längsta dag inträffat, för i dag så var det sommarsolståndet. Om jag hört rätt, så inföll den klockan 13:28 i eftermiddags. Och efter den, så blir inte dagarna längre, utan tvärtom, dom blir bara kortare och kortare. Tills i december, då vi har årets kortaste dag, och det vänder till längre dagar igen. Men det är att gå händelserna lite i förväg, dit får man återkomma till. Fast i början så lär det väl inte märkas så mycket, att det har vänt. Och förhoppningsvis så kommer det att bli en fin och skön sommar också.
Förresten så kommer det också först att bli en midsommarhelg, med god mat och dryck. Och man får väl hoppas att det också kommer att bli en fin helg, men det är tydligen svårt att kunna förutse detta den här gången. Man får vänta ett par dagar till, innan dom kan ge en bra prognos, vad nu den kan komma att vara värd när vi väl är där på fredag...


Lämna en kommentar  |  Senast ändrad 21/6-10 i Blogg / dagbok
2010-06-20

Trevlig helg!

Under hela lördagen, så följde jag SVT:s sändning från det kungliga bröllopet. Och man får väl erkänna att det faktiskt mina ögon blev lite fuktiga ibland.
Att sedan få se så många kungligheter, och andra högheter, blandat med "vanligt" folk, på en och samma gång, är väl rätt så historiskt. Och enligt vad dom sa på tv, så var det också första gången som prins Albert visade upp sin flickvän offentligt. Sedan så var det också mycket glitter från smycken.
Att det sedan blev en kompromiss, med Kungens överlämnande av sin dotter, Kronprinsessan Viktoria till Herr Daniel Westling, var ju ganska så trevligt. Sedan så såg Hon rätt lycklig ut, när hon gick gången fram. Sedan så fick dom båda frågan som besvarades med ett "JA" från vardera håll. När dom sedan gav löftena till varandra, så såg dom förälskade ut. Och vid tillfället som dom sa ja, så blev även Daniel prins Daniel, hertig av Västergötland.
Sedan vid kyrktrappan, när dom stod och väntade på vagnen, så kom det även en liten kyss. Och det såg ut som om Kronprinsessan tackade högre makter. Strax därefter så påbörjades kortegen på ca 7 km, där fyra SÄPO-agenter fick springa vid sidan om. (Stackare) Ute på Djurgården så bytte dom färdsätt, från vagn till båt. Och på denna Vasaorder, så kom det ytterligare en lite kyss. När dom sedan hade rundat Skeppsholmen, så sköts det 21 salut, och 18 JAS flög över huvudstaden.
Senare så höll Kronprinsessan ett tacktal till svenska folket, som blev bejublad. Och under middagen så höll först Kungen ett trevligt tal, som börjades med att Han gav Drottningen en ros på deras egna bröllopsdag. Sedan var det brudgummens far som höll sitt tal, och till slut så var det prins Daniel. Och där blev det både känslosamt och hedrande mot sin maka. Detta fick också långa ovationer från gästerna. Efter detta så var det dags för tårtan, och den slog rekord i både storlek och vikt, drygt 3 meter hög och ca 250 kg tung. Kvällen avslutades med bröllopsvalsen...
I fredags så missade jag den musikaliska föreställningen från konserthuset, så den såg jag på idag. Och den var trevlig och rolig, och i slutskedet där, så blev det lite fuktigt i ögonen då barnen kom fram och sjöng för det blivande brudparet. Det var inte bara jag, utan det var nog rätt så många i konserthuset som hade lite svårt att hålla tillbaka....

Så jag vill till slut här, skicka ett stort GRATTIS till kronprinsessan och hennes prins.


Lämna en kommentar  |  Senast ändrad 22/6-10 i Blogg / dagbok
2010-04-11

Vecka att minnas!

Då har det gått ytterligare en vecka, som på många vis har varit tragisk. Börjar med det senaste, som är att Polens president ihop med höga militärer och andra digniteter tragiskt förolyckades i en flygkrasch i västra Sovjet under lördagen. I planet, som försökte landa i tät dimma, fanns det totalt 96 personer. Anledningen till att dom var i Sovjet, var att vara med i en minneshögtid för stupade polska soldater i andra världskriget. Tankarna går till dom omkomnas anhöriga, samt även till polska folket, som förlorat en stor del av den politiska och militära ledningen.
Och på tal om WWII, så var det också under veckan som gick, årsdag för när tyskarna invaderade både Danmark och Norge. Fast det är bara något som man har läst om i historielektionerna i skolan.
Men en sak som man minns, var branden på Scandinavian Star, som inträffade för 20 år sedan. Då omkom över 150 personer, varav tre var svenskar. Och enligt utredningen som då skedde, så var det en "känd" pyroman som hade tänt på, som även sedan också var bland dom döda. Fast nu så har den danska riksåklagaren fått i uppdrag att göra en ny utredning, för det har tydligen framkommit andra uppgifter om hur branden uppkom.
I övrigt så har det varit en vecka med rätt så bra väder under större delen. Och speciellt helgen har varit solig och fin. Nu börjar det kännas än mer att våren är på väg...(Snart kan man gå i kortbyxor...)

Lämna en kommentar  |  Senast ändrad 11/4-10 i Blogg / dagbok
2010-04-05

Påsk!!

Då har årets påskhelg strax gått till historien. Och det har varit lite blandat i väder, det har både varit soligt och relativt varmt för årstiden, men även regn och bara några plusgrader. Fast i vilket fall som helst, så är det mot den varma tiden vi är på väg mot.
Och med vårvärmen, så kommer det ju också vårtecken. Några är bland annat att tranorna dansar vid Hornborgarsjön, vilket jag själv inte har upplevt, ett annat är att gruset sopas upp. Ett tredje är att många tvåhjulingar börjar plockas fram, och framförs i olika hastigheter....

Ha det så bra....

Lämna en kommentar  |  Senast ändrad 5/4-10 i Blogg / dagbok
2010-03-28

Sommartid!!!

Så har då dagen kommit, då det är dags att ändra på tiden. Och då kan man ju säga att sommaren är på väg med stormsteg. Så när våren är här, så kommer ju också värmen. Sedan så får man ju hoppas att det kommer att bli en fin, varm och skön sommar, men det får man väl återkomma till hur den blev.
För att till sist återkomma till åt vilket håll man drar klockan åt, nu när det är sommartid på gång, kan ju vara ett gissel för några. Fast jag har ett sätt (som jag tycker är bra), som gör att man inte glömmer.
Ha det så trevligt....

Lämna en kommentar  |  Senast ändrad 28/3-10 i Blogg / dagbok
2010-03-14

Vann rätt låt??!!

Under lördagen så var det dags för den stora finalen i årets Melodifestival, och som vanligt så kommer frågan upp om det var rätt låt som vann. Och det finns väl delade meningar om detta.
För min del så får jag nog anse att det faktiskt var fel låt som vann. Jag hade tre andra favoriter, nämligen Darin, Eric eller Salem som vinnare. Och jag tyckte att deras låtar var bättre än Annas. Fast det var många andra som tyckte annorlunda.
Sedan så kommer även den stora frågan, hur kommer den här låten att klara sig i Oslo, under ESC. Och även om några av dom internationella jurygrupperna gillade låten, så känns det ändå lite osäkert. Men jag hoppas att jag har fel, och vi får se i maj hur det hela utvecklar sig.

Lämna en kommentar  |  Senast ändrad 14/3-10 i Blogg / dagbok
Fler blogginlägg: 1 2 3 4 »