Bli medlem
Nya profiler:   Balans 56 år   Sheerheartattack 39 år   Feminizer 44 år   kuksugaren 118 år   fler nya 
Update: anders.p är öppen  Visa fler updates
  Sylvesters profil   Foruminlägg och grupper   Fotoalbum   Blogg   Gästbok    
Medlemsprofil
Sylvester Redaktör, ej online, personlig hemsidebild.
Kille  42
Täby
gillar killar
101 läsare i Januari
25867 läsare totalt

Senaste besökarna:
Medlem, ej online, ingen hemsidebild.gunnar  66
Medlem, ej online, ingen hemsidebild.mj  46
2011-08-20

En skön sommar snart över

Hej vänner, tänkte ge ett livstecken ifrån mig. Min sommar har varit skön, har kopplat av från både mitt dagjobb och Sylvester. I våras la jag mycket tid och energi och pengar på att processen att lägga ned gamla firman som jag drev Sylvester med. Det blev jag färdig med i april, och har pustat ut efter det.
Fortfarande kvarstår lite formaliteter på den nedläggningen.
Men Sylvester har ju jag tagit över personligen, och nu klurar jag på om jag ska överlåta sajten till en kille som vill driva den vidare, eller hur jag nu ska göra. Jag känner nog själv att jag inte orkar komma med en massa nya idéer för sajten, speciellt som jag har ett annat jobb också. Men det kan ju bli bra om nya krafter vill ta över!

Hoppas ni mår bra. Jag känner mig piggare än på länge, efter en skön sommar.

kram
Henrik T

Lämna en kommentar  |  Senast ändrad 20/8-11 i Blogg / dagbok
2011-08-01

Glad pride 2011!

Önskar Henrik

1 kommentar  |  Senast ändrad 1/8-11 i Blogg / dagbok
2011-07-31

Har skrivit en ny krönika

Du kan läsa den med länken nedan. Det blir min sista text här på ett bra tag. Kram Henrik. Och happy pride!

Läs min krönika här (om Pride 2011)

Lämna en kommentar  |  Senast ändrad 31/7-11 i Blogg / dagbok
2011-06-24

Glad midsommar!

Allesammans!

Lämna en kommentar  |  Senast ändrad 24/6-11 i Blogg / dagbok
2011-06-12

Erasurelåtar hela sommaren - idag Drama

Jag bloggar om bandet Erasure på min andra blogg. En låt varje dag i tre veckor.

Lyssna på Spotify
[ bifogad länk ]

Drama!
från Wild! (1989)

Bort med det söndagssega och hänge dig åt ett fyra minuters minuters extas. ett enda långt crescend0 med en pumpande rytm, kyrkklockor som dånar, The Jesus and Mary Chain på bakgrundskör (de är de som vrålar ”gulity!), gospel, housetrummor och drivande elgitarrer. Tidningen NME recenserade den med at det är en låt ”for getting your brains shagged out of you”. I videon fylls Vince och Andys hem av mer och mer plastleksaker.


Drama! är så over the top och mycket av allting att lyssning nästan framkallar själslig tinitus, men låt sig svepas med av livsglädjen. Drama! är en av de Erasurelåtar som är verkligt originell, och på sin tid minns jag att även mina allra svartkläddaste gothvänner kunde gilla just den här låten – alla låtar med Jesus and Mary Chain hade en viss cred i deras öron. Jag själv har också sjungit den här låten live, på Katedralskolans trappa under en improviserad lunchkonsert. Det blev mest ett massa skriiii från min sida, eftersom det är en låt som är svårare än man kan tro att sjunga.

läs alla inläggen på [ bifogad länk ]

Lämna en kommentar  |  Senast ändrad 12/6-11 i Blogg / dagbok
2011-06-02

Nu ska allt funka igen

Vi har som ni märkt haft problem med server och med epost. Nu ska det funka igen, peppar peppar

Lämna en kommentar  |  Senast ändrad 2/6-11 i Blogg / dagbok
2011-05-29

Vad har jag pysslat med då?

Senaste veckorna har jag...
... besökt Uppsala och gått på begravning
...hjälpt min pappa att flytta
... varit ute och druckit öl med Anna-Karin och Sara, våra goda vänner som också är ett par
...träffat på en gammal kollega från Spraytiden som kände Sylvester redan för 10 år sen
... varit ute mycket med jycken i solen

Lämna en kommentar  |  Senast ändrad 29/5-11 i Blogg / dagbok
2011-05-14

Vem är hetast i Eurovision?

Rysslands Magnus Carlsson-kopia? Eric Saade? Tvillingarna från Irland?

1 kommentar  |  Senast ändrad 14/5-11 i Blogg / dagbok
2011-04-13

Vad vill vi att Sylvester ska ha för framtid?

Nu har Sylvester flyttat till ny server och gamla konton har raderats. Medlemskapet är gratis. Men vad vill vi, medlemmarna, att Sylvester ska vara framöver? Diskutera gärna!

Jag har skrivit en krönika - läs gärna den och diskutera på den sidan
Läs krönikan

Lämna en kommentar  |  Senast ändrad 13/4-11 i Blogg / dagbok
2011-03-26

Steg 1 klart i upprensning

Tre dagar tog det att rensa Sylvester och Sylvia på gammalt.
Framför allt har nu 2 miljoner brev från 11 år tagits bort.

2 miljoner, fatta hur mycket det är. Om vi säger att 10 av befolkningen är homosexuella och Sverige har 10 miljoner invånare, så är det ändå 2 brev per homosexuell i Sverige.

Nu vilar vi ett par dagar, sen ska sajten dessutom flyttas till ny server.

1 kommentar  |  Senast ändrad 26/3-11 i Blogg / dagbok
2011-03-22

Ombyggnad + rensning

Hej Sylvestermedlem!
Nu arbetar jag tillsammans med en kille som heter Mikael som kommer att vara engagerad och hjälpa oss att ta bort hundratusentals gamla medlemskonton som inte nån använder, gamla foruminlägg, gamla brev och massor av sånt som gör att Sylvester blir långsam och smått spöklik efter mer än 11 år.
Det gör att Sylvester kommer att vara mycket långsam eller till och med offline stundvis, under veckan som kommer 22-28 mars. Men det är alltså ingen fara: vi arbetar bara.

Sen kommer Sylvester så småningom att flyttas till en ny server som är billigare för mig att hålla igång.

mvh
Henrik

Lämna en kommentar  |  Senast ändrad 22/3-11 i Blogg / dagbok
2011-03-18

Slut med SMS-prenumerationerna

Idag upphör vi med SMS-prenumerationer, efter många år.
Det beror på att det gamla avtalet som vi använt hänger ihop med gamla Sylvent AB, som drev sajterna tidigare och som nu håller på att läggas ned. Sylvester drivs ju från och med 2011 av Henrik privat.

Medan vi funderar på om det är så att vi ska ha nån annan form av plusmedlemskap, så får alla vara gratismedlemmar med 35 poäng om dagen. Det bör räcka.

Tack alla ni som varit SMS-prenumeranter genom åren!

Lämna en kommentar  |  Senast ändrad 18/3-11 i Blogg / dagbok
2011-03-03

Rensa gammalt, börja nytt

En plan börjar ta form så smått. Om Sylvester ska kännas kul att vara på måste mycket gammalt rensas bort. Gamla medlemssidor, gamla foruminlägg och gamla brev. Tolv år har sajten varit igång snart. Jag tror att jag hittat rätt kille att hjälpa mig med det också, så att det blir bra.

Vidare så funderar jag på det här med SMS-prenumeration och över huvud taget plusmedlemskapet. Eftersom det blev såna problem med Sylvester i januari-februari precis efter att jag gjort en stor kampanj för plusmedlemskap, så har jag fått mig en tankeställare. Ska jag begära betalt för något så ska det funka också. Därför kanske det vore bäst att övergå till helt frivillig betalning. Återkommer om det.

1 kommentar  |  Senast ändrad 3/3-11 i Blogg / dagbok
2011-03-01

Det långa stoppet över

Hej, då var Sylle tillbaka igen. Den här gången var det ett riktigt långt stopp som berodde på brist på pengar i det gamla bolaget som hittills drivit sajten. Nu kommer inte bolaget att vara inblandat mer i driften, utan det kommer att bli en billigare lösning och förmodligen ändrar vi också inriktning på sajten.

Alla plusmedlemmar kommer att kompenseras med motsvarande tid som de betalat för + en extra kompensation.

Jag ber verkligen om ursäkt för den långa tid vi varit borta.

Henrik Tornberg

Lämna en kommentar  |  Senast ändrad 1/3-11 i Blogg / dagbok
2011-01-10

Old Spice - kul film!Lämna en kommentar  |  Senast ändrad 10/1-11 i Blogg / dagbok
2010-12-30

Du kan ju inte komma och begära något! Att säga nej till Pride.

Vid två tillfällen har jag blivit tillfrågad att sitta i Stockholm Prides styrelse. Jag tackade nej båda gånger. Till saken hör att jag från början alltid var kritisk till Pride, i mina texter. Ville man ha en Pridekritisk röst eller text så ringde man mig. Jag var missnöjd med det mesta: för dyrt, för kommersiellt, för mycket schlager, för tramsigt eller för tråkigt. Att Pride gömde sig i Tanto var en käpphäst jag hade, och jag och flera föreslog att man skulle flytta till Kungsträdgården. Det mesta av den kritiken är i allra högsta grad giltig idag också, och det här med Kungsträdgården kommer ju att bli verklighet i sommar. Men ska man vara ärlig så blev nog helhetsintrycket av mina prideskriverier rätt gnälligt. Aldrig var han nöjd, den där Tornberg.

Desto finare av dem att fråga om jag ville sitta i styrelsen, kan man ju då tycka.

Andra gången minns jag mycket tydligt. Det var efter den sommarens festival, i slutet av augusti. Jag hade precis skrivit något elakt om hur jäkla töntigt jag tyckte att hela evenemanget var. Då ringde en man från valberedningen upp mig på kontoret och undrade om inte jag skulle bli en bra styrelseledamot? Nej, blev mitt svar, precis som en gång tidigare.

- Dels har jag inte tid, sa jag. Ni kommer bara att bli irriterade på att jag inte engagerar mig tillräckligt mycket och ofta. Men framför allt så är min roll journalistisk, dvs granskande. Jag trivs med utanförperpektivet!

Då blev mannen lite arg. Han hade full koll på alla klagomål jag framfört tidigare, ja, man förstod att just mina många idéer som jag framfört på olika vis var själva anledningen till att jag fick samtalet. Mannens röst blev allvarlig: jag hade en plikt att ställa upp för rörelsen, då den kallade. Han tyckte att jag kunde ju inte sitta och kritisera Pride i flera år och sen inte vilja vara med då de beslutade sig för att släppa in mig.

- Du fattar väl, sa han. Att du kan ju inte komma och begära något sen!

Jag lovade visst att tänka över saken, men meddelade redan efter ett par veckor att jag tänkt färdigt. Än idag känns det som rätt beslut. Inom Pride hade jag antingen blivit uppslukad och försvunnit i den enorma spektakelmaskinen. Eller så hade jag bara blivit ovän med allesammans. När jag nu rätt många år efteråt tittar tillbaka så känns det ganska bra att jag för det mesta hållit mig på min kant. Mitt förhållande till Gayvärldens stora kollektiv har varit ambivalent som bäst. Det har också gjort att jag blivit isolerad från kärnan, eliten inom gayvärlden. Inbjudningarna fanns där, men jag tog dem inte. Intalade mig att jag klarade mig själv. När sedan inbjudningarna slutade komma, var det både en lättnad och besvikelse. Hur var det nu Groucho Marx sa om att man inte vill vara medlem i en förening som släpper in såna som en själv?

Hur som helst, Pride klarade sig galant utan mig. Och i sommar flyttar de till och med in till stan!


1 kommentar  |  Senast ändrad 30/12-10 i Blogg / dagbok
2010-12-25

God jul - ikväll spelar jag på SLM

Hoppas julen varit skön!

Ikväll juldagen spelar jag som DJ på slm stockholm

/henrikLämna en kommentar  |  Senast ändrad 25/12-10 i Blogg / dagbok
2010-12-22

Londons gaykör sjunger in julen

Här kan man se en stilig samling herrar som sjunger Coming Out At ChristmasLämna en kommentar  |  Senast ändrad 22/12-10 i Blogg / dagbok
2010-12-19

Dont ask dont tell avskaffas

Efter sjutton års hetsig debatt är saken klar: USA avskaffar diskrimineringen av homosexuella inom militären.

Med röstsiffrorna 65 mot 31 röstade senaten för att riva upp de kontroversiella reglerna som brukar sammanfattas som "Dont ask dont tell", fråga inget, berätta inget.

Reglerna som gällt sedan 1993 innebär att bögar och lesbiska visserligen har rätt att tjänstgöra inom militären - men bara så länge man döljer sin sexuella läggning.

Den som avslöjas eller är öppen med sin homosexualitet får sparken. Omkring 14 000 personer har hittills avskedats av den anledningen.

President Barack Obama och demokraterna har velat avskaffa reglerna, men har mött starkt motstånd från många republikaner, som hävdar att öppet homosexuella skulle kunna innebära en säkerhetsrisk, och påverka moralen och disciplinen inom militären.

[ bifogad länk ]

Lämna en kommentar  |  Senast ändrad 19/12-10 i Blogg / dagbok
2010-12-12

A Little Respect - nyinspelning till förmån för gayungdomar

En av mina absoluta favoritband är Erasure och en av deras bästa låtar är A Little Respect från 1988. Nu har sångaren Andy Bell gjort en nyinspelning som "charity" för att förespråka respekt för homo- och bisexuella ungdomar i USA. En ungdomskör är själva är med och sjunger refrängenErasure have announced the release of a brand new version of their top 5 single, A Little Respect HMI Redux, out on 5 December 2010. A colourful new video for the track, shot in New York City and featuring Erasure lead singer Andy Bell, HMI youth and many other passers-by, will be released as well.

Proceeds from the track will be donated to The Hetrick-Martin Institute, the home of the Harvey Milk High School, in New York, and the True Colors Fund. The Hetrick-Martin Institute, the nations oldest and largest LGBTQ youth service organization, provides a safe and supportive environment to all young people regardless of their sexual orientation or gender identity so that they can achieve their full potential.

The HMI Redux features a youth chorus from the Hetrick-Martin Institute who also appear in the music video, directed by filmmaker Jason Stein.

Lämna en kommentar  |  Senast ändrad 12/12-10 i Blogg / dagbok
2010-12-10

Nu blir alla snabbare utloggade + 7980 kr behövs

Hej allesammans, jag har nu hittat ett sätt att få alla att snabbare försvinna från listan över inloggade då de loggat ut.

Det har tidigare varit så att många klagat på att man aldrig försvinner från onlinelistan. Det har varit missvisande.

Kolla gärna så att det blviit bättre nu, man har fortfarande en eftersläpning men bara en tredjedel så lång som förut.

...

Sen behöver jag få in 5000 kr totalt för att kunna flytta över Sylvester från gamla servern till ny, och då ingår kostnader för att avveckla bolaget Sylvent.

Varje bidrag mottages tacksamt.

Lämna en kommentar  |  Senast ändrad 10/12-10 i Blogg / dagbok
2010-11-17

Nostalgi-style..

Jag ägnar mig lite åt att återskapa ursprungliga färgskalan på sylvester. NI som inte var med 1999-2003 fattar förstås inget av det. Ni andra kanske blir nostalgiska..

4 kommentarer  |  Senast ändrad 17/11-10 i Blogg / dagbok
2010-11-06

Var uppmärksam, om du märker nåt mystiskt..

Hej, sedan hösten 2008 ska Sylvester vara säkert mot attacker av så kallad skadlig kod. Då la vi rätt mycket krut på att säkra upp sajten mot såna attacker och hade en konsult inne som gjorde ett mycket bra jobb. Sommaren 2008 hade vi haft många gästboksinlägg och gruppinlägg som innehöll skadlig kod, men inte sen vi fixade säkerhetshålet.

Igår kom en stor attack mot framför allt Sylvia, men också mot Sylvester. Jag märkte det genom att mailboxen för Fråga Bögen fylldes upp med tusentals korta kodsnuttar som skickats med ett par minuters mellanrum. Det ställde inte till någon skada alls, eftersom min dator hemma (dit mejlen skickades) är väl skyddad.

Så vitt jag vet är mejlformuläret det enda stället där automatiska attacker av den här typen fortfarande kan ske, eller ens som släpper igenom kodsnuttarna. Därmed är ingen skada skedd.

Men var uppmärksam på om du skulle märka att nån sida på Sylvester plötsligt "fryser" datorn eller om det står att sidan börjar ladda in konstiga saker från konstiga adresser annat än Sylvester. Med 99 säkerhet har vi inga säkerhetshål längre, men better safe than sorry. Det är lätt att täppa till hål av det slaget, så säg bara till om så ordnar vi det.

Vad är skadlig kod? Det kan vara automatiska små skript som försöker installera ett virus på datorn hos den som surfar. Den som har virusskydd är skyddad. Man ska alltid ha virusskydd på sin egen dator!!

Henrik

Lämna en kommentar  |  Senast ändrad 6/11-10 i Blogg / dagbok
2010-10-24

En väg framåt för att driva Sylvester

Hej allesammans,
Ni som följt Sylvester senaste åren vet förmodligen att jag inte har så mycket tid som jag skulle vilja att lägga på sajten. Men jag har drivit den vidare som om jag hade det, i aktiebolagsform och med olika sorters betalmedlemskap.
Aktiebolagsformen är bra på många sätt, men aktiebolag är också reglerade hårt i lagarna och behöver professionell redovisning, bokföring, skattedeklaration, revisor etc. Allt detta kostar pengar.
Under 2009 har kostnaderna överstigit intäkterna nästan varje månad. Jag har kort sagt inte råd att ha aktiebolaget kvar.

Ett annat problem är betalmedlemskapen. Sylvester lever på medlemsintäkterna, men administrationen av inbetalningar via plusgiro och bankgiro tar mer tid än jag har, och kostar OCKSÅ pengar.

Därför kommer två åtgärder att genomföras direkt:

1. SMS blir enda betalmedlemskapet
Vi tar inte längre emot betalningar för månad/årsmedlemskap via bankbetalning. SMS-prenumeration är helt automatiskt, och medlemmarna som använder det slipper vänta på att jag ska ha tid att manuellt skriva in betalningen. Dessutom blir redovisningen för mig mycket enklare (en faktura var tredje månad mot hundratals transaktioner varje månad).

2. Jag kommer att driva Sylvester vidare i annan form än Sylvent AB
Jag tittar på exakt hur, idag, men Sylvester kommer att byta ägare från Sylvent AB till mig personligen.

mvh
Henrik

1 kommentar  |  Senast ändrad 24/10-10 i Blogg / dagbok
Fler blogginlägg: 1 2 3 4 5 »