Bli medlem
Nya profiler:   babeifalun 16 år   johan50gbg 44 år   Pumaa 29 år   Konstapeln 48 år   fler nya 
Update: Kittlaren81 skrev i Pumaas gästbok  Visa fler updates
  Sällskapslöss profil   Foruminlägg och grupper   Fotoalbum   Blogg   Gästbok    
Medlemsprofil
Sällskapslös Medlem, ej online, personlig hemsidebild.
Kille  67
Finland
gillar killar
23 läsare i Oktober
849 läsare totalt

2017-08-13

Betraktelse från en skärgårdsö...

Skärgårdskillen sitter vid köksbordet. just avnjutit mitt förmiddagskaffe med hembakat fullkorns hemvetebröd, Åländsk ost och lokalt odlad tomat. Riktigt skönt faktiskt i ensamheten, men visst hade det varit kul med nån på andra sidan bordet. Tittar ut över sjön som ligger nästan blank. Vädret kan inte riktigt bestämma sej. Mellan nån lätt regnskur som krusar vattnet skiner också solen. Har varit en rätt kylig och blåsig sommar. Åskvädret och stormvindarna som utlåvases till i går kväll och natt, uteblev helt. Men var för mulet för att kunna se de omtalade sjärnfallen.
Gårdagen var mulen men behagligt varm, nästan lungt. Så jag riggade kastspöet, fällde ned båtens kapell och gav mej ut på en liten fisketur mellan öarna. Tog badbyxorna med för ifall nån skulle komma förbi. I övrigt åkte jag helt naken! Har nån annan testat det också? Det är skönt att känna den jumma vinden smeka hela kroppen medan man kör mellan fiskeplatserna. Har testat det också med en kompis. En väldigt skön upplevelse att glida fram på vattnet, stanna upp ibland och pröva lyckan. Ibland får man fisk, ibland inte. Inte så viktigt med fångsten. Men visst är det gott med färsk egenfångad fisk att tillaga när man kommer tillbaka till stugan. Det är skönt att bara åka runt med båten över det solblanka vattnet.
Märkligt hur folktomt det kan vara här ute denna sommar, som säjs vara världens vackraste skärgård! Skärgårdens stora Ringväg passerar i närheten av min ö. Tänk om man kunde få nån ung kille, kanske cyklist eller motorcyklist t.ex. att stanna upp och övernatta för en fisketur, bastu, middag mm och njuta av en kall öl eller varför inte en gin & tonic i solnedgången på terassen med utsikt över viken efter bastun och kanske en simtur! Verkar som om alla bara jäktar fram, utan att ge sej tid att titta runt och uppleva skärgården. Har jobbat många år i serviceyrke och ibland undrat över folk, s.k. turister som med klockan i högsta hugg kör "rally" mellan färjpassen för att så snabbt som möjligt komma vidare. Är det faktiskt ett nöje att stressa sej fram så?
Har det som kanske framgår, oförskämt bra här ute på min ö och ingen som vill stanna upp här ute! Troligen ingen som ens läser dethär, men spelar väl inte så stor roll. Är lite kass på att uttrycka mej i text, men avgörandet är förstås ditt som läsare. :)

Lämna en kommentar  |  Senast ändrad 13/8-17 i Blogg / dagbok
2014-07-29

Skärgårdskillen sitter ensam vid havet!

Sommaren är i sin höjdpunkt. Sitter med datorn och en kopp kaffe och ser ut över viken och holmarna runt mej. En vacker solig dag, varmt och bara en lite krusning på vattnet. Lungt och vackert ute. Inga båtar syns till trots att det borde vara högsäsong för semestare. Skall strax gå ut i solen och lägga mej naken ute på berget mot sjön. Skönt att känna den jumma sommarbrisan mot min nakna kropp. Önskar jag hade lite sällskap ibland. Ta en liten promenad, en simmtur eller varför inte en fisketur med båten nakna! Kan man ha det bättre än här, frånsett avsaknaden av lite sällskap att dela med! :)
Skulle vara trevligt med lite sällskap här.. Önskar att det fanns nån ung kille under 25 år som skulle vara intresserad att göra mej sällskap här. Troligen jobbar eller studerar alla, men nån kunde det väl ändå finnas som kunde tänka sej att komma ut hit! Hoppas någon har ledig tid och intresse att njuta lite av livet här ute i paradiset. Fast inte har jag nån förhoppning alls, även om jag råkade skriva här. Kanske överraskningarnas tid är över trots allt...? :)

Lämna en kommentar  |  Senast ändrad 17/8-17 i Blogg / dagbok