Bli medlem
Nya profiler:   OldDaddy55 62 år   Lars-L 56 år   andrei.andrei333 36 år   Dagma 36 år   fler nya 
Update: OldDaddy55 laddade upp bilden Så ser jag ut  Visa fler updates
  Sällskapslöss profil   Foruminlägg och grupper   Fotoalbum   Blogg   Gästbok    
Medlemsprofil
Sällskapslös Medlem, ej online, personlig hemsidebild.
Kille  67
Finland
gillar killar
5 läsare i Augusti
831 läsare totalt

Senaste blogginläggen
2017-08-13

Betraktelse från en skärgårdsö...

Blogg / dagbok   (senast sparad: 13/8-17)  | 
Skärgårdskillen sitter vid köksbordet. just avnjutit mitt förmiddagskaffe med hembakat fullkorns hemvetebröd, Åländsk ost och lokalt odlad tomat. Riktigt skönt faktiskt i ensamheten, men visst hade det varit kul med nån på andra sidan bordet. Tittar ut över sjön som ligger nästan blank. Vädret kan inte riktigt bestämma sej. Mellan nån lätt regnskur som krusar vattnet skiner också solen. Har varit en rätt kylig och blåsig sommar. Åskvädret och stormvindarna som utlåvases till i går kväll och natt, uteblev helt. Men var för mulet för att kunna se de omtalade sjärnfallen.
Gårdagen var mulen men behagligt varm, nästan lungt. Så jag riggade kastspöet, fällde ned båtens kapell och gav mej ut på en liten fisketur mellan öarna. Tog badbyxorna med för ifall nån skulle komma förbi. I övrigt åkte jag helt naken! Har nån annan testat det också? Det är skönt att känna den jumma vinden smeka hela kroppen medan man kör mellan fiskeplatserna. Har testat det också med en kompis. En väldigt skön upplevelse att glida fram på vattnet, stanna upp ibland och pröva lyckan. Ibland får man fisk, ibland inte. Inte så viktigt med fångsten. Men visst är det gott med färsk egenfångad fisk att tillaga när man kommer tillbaka till stugan. Det är skönt att bara åka runt med båten över det solblanka vattnet.
Märkligt hur folktomt det kan vara här ute denna sommar, som säjs vara världens vackraste skärgård! Skärgårdens stora Ringväg passerar i närheten av min ö. Tänk om man kunde få nån ung kille, kanske cyklist eller motorcyklist t.ex. att stanna upp och övernatta för en fisketur, bastu, middag mm och njuta av en kall öl eller varför inte en gin & tonic i solnedgången på terassen med utsikt över viken efter bastun och kanske en simtur! Verkar som om alla bara jäktar fram, utan att ge sej tid att titta runt och uppleva skärgården. Har jobbat många år i serviceyrke och ibland undrat över folk, s.k. turister som med klockan i högsta hugg kör "rally" mellan färjpassen för att så snabbt som möjligt komma vidare. Är det faktiskt ett nöje att stressa sej fram så?
Har det som kanske framgår, oförskämt bra här ute på min ö och ingen som vill stanna upp här ute! Troligen ingen som ens läser dethär, men spelar väl inte så stor roll. Är lite kass på att uttrycka mej i text, men avgörandet är förstås ditt som läsare. :)

Visa alla blogginlägg av Sällskapslös

Sällskapslöss gästbok
Skriv en ny kommentar i gästboken:
Sällskapslös har inga kommentarer i denna gästbok.