Bli medlem
Frågor från läsarna besvaras i Fråga Bögen

Knottrig kotte

Fråga Bögen har lagts på is tillsvidare.
Sex Jag är en kille som är 15 år och undrar två saker om min kuk. För det första: jag har ofta torr hud där nere vilket kliar och blir ofta obehagligt. Finns det risk för nån infektion där till följd av detta? Och för det andra: jag har hittat små "knottror" eller "pluppar" där nere som är lite mindre än finnar. Har jag nån könssjukdom? Jag har bara haft sex en gång, en kille som sög av mig men det var bara litegrann och jättelängesedan så om det skulle ha gett mig nån könssjukdom borde det väl ha visats mer tydligt för länge sedan nu? Annars har jag aldrig haft sex. Snälla hjälp!
/funderare


Svar från Bögen:
Hej funderare,
Om du är väldigt torr så att det vållar dig obehag tycker jag att det verkar som nåt är fel. Man ska inte gå om kring med en kliande snopp. Det är bra med hygien, men tänk på att vanlig tvål kan torka ut den känsliga huden där nere. Pröva att använda mindre tvål, mildare tvål eller kanske bara vatten under en period. Blir det inte bättre, uppsök läkare.

De pluppar du hittat är med allra största sannolikhet helt naturliga, det är talgkörtlar som sitter på kanten av ollonet. Det är inget farligt och de ska vara där.

mvh
Bögen


//Bögen

Kommentera den här artikeln?
För att kunna starta eller delta i diskussioner på Sylvester behöver du först bli medlem. Det är gratis och tar bara några minuter.

Redan medlem? Logga in här

1 kommentarer har lämnats hittills:
martinjan skrev 10/12-10:
2. Hudsalva brukar vara bra mot torr hud. Gå in på ett apotek och köp en hudsalva och smörj in underlivet. Hjälper det inte med hudsalvan så bör du kontakta läkare.