Bli medlem
Frågor från läsarna besvaras i Fråga Bögen

Förvirrad och ung

Fråga Bögen har lagts på is tillsvidare.
Kärlek Jag är en ung kille som är förvirrad. Jag har aldrig tänkt på killar tidigare men nu tror jag att jag har känslor för en killkompis. Vi har inte känt varandra så länge, ändå vi har redan hunnit bli bra kompisar. Problemen börjar med att jag redan har en flickvän sen länge tillbaka som jag absolut inte vill såra. Mina föräldrar är dessutom väldigt konservativa och sagt negtiva saker om homosexuella tidigare (de har brutit kontakten med en nära släkting som kommit ut). Mina kompisar verkar tycka samma sak. Vad ska jag göra? Jag gillar verkligen denhär killen.

//ung kille


Svar från Sylvester:
Hej ung kille,
Ta en sak i taget! Innan du behöver tänka på att komma ut inför dina föräldrar eller för den delen någon överhuvudtaget tycker jag du ska ta reda på vad det är för känslor du har surrande i bröstet. I den bästa av världar skulle unga människor kunna prata med sina föräldrar om sånt här och få hjälp att reda ut sina funderingar men så grym är tillvaron att homofobi hindrar mammor och pappor från att prata öppet med sina egna barn. Jag rekommenderar att du blir lite säkrare på vad det är du känner innan du tar det där Samtalet med päronen.

Att du inte kan snacka med föräldrarna behöver inte betyda att du får klara dig helt och hållet på egen hand. RFSL har några tjänster som en kille som du borde kolla närmare på! Dels kan du få kontakt med deras kuratorer via nätet, på iKurator. Dels finns telefonlinjen "Linje 59" på 020-59 59 00 (stängt i mellandagarna tyvärr). De som svarar på Linje 59 är själva homo- eller bisexuella och utbildade för just såna frågor du har.

Det hedrar dig att du inte vill såra din tjej, och jag tycker att du ska hantera den här situationen precis som om du fått känslor för en annan tjej än din flickvän. Så länge du bara funderar och tänker sårar du ingen, men skulle du ta steget vidare och börja dejta den här killen du gillar, bör du först göra slut med din flickvän. Självklart blir hon ledsen över en sån sak, men inte så ledsen som om du gick bakom ryggen på henne och hade en pojkvän samtidigt som du är tillsammans med henne. Att du fått känslor för en kille betyder för övrigt inte att ditt förhållande med henne är en lögn. Man kan faktiskt gilla båda kön lika mycket.

Upp med hakan. Även om det känns jobbigt är du inte ensam om din situation. Använd dig av RFSLs stöd, det finns där just för såna som du.


//Sylvester

Kommentera den här artikeln?
För att kunna starta eller delta i diskussioner på Sylvester behöver du först bli medlem. Det är gratis och tar bara några minuter.

Redan medlem? Logga in här

1 kommentarer har lämnats hittills:
LYKTAN skrev 3/3-06:
2. VARFÖR FINNS DET INGET STÄLLE FÖR OSS HANDIKAPPADE SOM OCKSÅ ÄR BEHOV AV EN PARTNER ELLER 2 BENTA VARFÖR SVARAR INTE DOM EN HANDIKAPPSANON. 62.an