Bli medlem
Frågor från läsarna besvaras i Fråga Bögen

Var går gränsen för otrohet?

Fråga Bögen har lagts på is tillsvidare.
Kärlek Var går gränsen för otrohet? En annan sak är att i homokretsar verkar flera partners mera accepterat och vanligare i homokulturen. Vad beror detta på?

kram


Svar från Sylvester:
Hej kram!
De flesta killar sätter nog gränsen vid att ha sex med någon annan. Men det är förstås individuellt: är hångel med någon annan otrohet, t ex? Det kan bara de som är i förhållandet bestämma, gemensamt. Jag skulle vilja definiera otrohet som att ett förtroende har svikits. Alltså att den ena partnern går över en gräns som man kommit överens om inte får överskridas. Jag har en vän som har en pojkvän, och i deras förhållande är det okej med lite småhångel med andra, så länge det inte betyder något mer. Det är deras gräns, och skulle någon av dem överskrida den blir det alltså otrohet. I andra förhållanden kan gränsen gå innan hånglet.

Det här är helt ovetenskapligt, men mitt intryck är att tjejer verkar vara mer bekymrade över gränsen för otrohet än killar är. Åtminstone kan man tro det om man tittar på frågespalter i tidningar för tjejer och på siter för tjejer. Stämmer detta antagande, kan man alltså dra slutsatsen att killar som gillar killar har lite lösare tyglar än sådana som är tillsammans med tjejer. Alltså strejta killar och tjejer som gillar tjejer. Jag har t ex aldrig hört någon bög som ansett att gränsen för otrohet går vid tanken på andra, men den uppfattningen är ganska vanlig bland de som skriver till Fråga Sylvia. Jag tjuvläser de frågorna ibland nämligen.

Öppna förhållanden, alltså där man är överens om att det är okej att sa sex med andra, förekommer i bögvärlden. Även om jag tror att det stämmer att det är lite vanligare där än i strejta förhållanden är det dock ingen majoritet av bögparen som har det så. Är det mer accepterat av bögar är jag nästan 100 på att det har med könsroller att göra. Tjejer är uppfostrade till tvåsamhet och killar att errövra. Om strejta killar hade partners som tänkte som de själva gör, skulle säkert öppna förhållanden förekomma oftare bland heterosexuella par också.

Därmed inte sagt att strejta aldrig har öppna förhållanden. Det förekommer där också.


//Sylvester

Kommentera den här artikeln?
För att kunna starta eller delta i diskussioner på Sylvester behöver du först bli medlem. Det är gratis och tar bara några minuter.

Redan medlem? Logga in här

Ingen har kommenterat den här artikeln än.