Jag är en man på 50+ oc... (från Sylvester.se)">
Bli medlem
Frågor från läsarna besvaras i Fråga Bögen

Hur hanterar jag mina egna känslor?

Fråga Bögen har lagts på is tillsvidare.
Kärlek Kanske inte rätt forum för denna "åldring" men jag ställer frågan ändå.
Jag är en man på 50+ och har alltid tyckt att alla får älska alla oavsett kön.
Vill kvinna leva med kvinna eller man leva med man så ska man naturligtvis få göra detta. Har alltid haft en fri syn på allas "normala" sexualitet.
Jag hade i min ungdom, när snoppen och tjejers sköte började bli intressant, flera mycket trevliga utforskanden av våra kukar tillsammans med min dåvarande kompis.
Det var på ett mycket enkelt plan med endast onani och ett nyfiket tittande på varandra och varandras utlösningar.
Det var ju ett tag sedan detta hände men bilderna har aldrig velat släppa under alla dessa år och nu känner jag en sådan stor längtan att få känna, leka, smeka, smaka osv... men jag vet inte riktigt hur jag ska hantera denna känsla, att ta steget så att säga.
Hur kommar jag att reagera om jag provar detta, hur kommer jag att känna mej efteråt.
Jag som har en sådan fri syn på andras sexualitet låser mej själv i nån djävla skuld och "skall skämmas" känsla inför alla andra!
Jag känner en stor frustration över denna "ångest" som detta ger samtidigt som längtan blir bara större och större.
Lever i ett mycket fint gift förhållande med en underbar kvinna sedan många år tillbaka och längtar efter hennes kropp fortfarande men tankarna och fantasierna kommer och går.
När jag ser en kuk snyggt plåtad/filmad i något sammanhang så tycker jag att det ser så läckert ut och blir riktigt upphetsad över att se den sköna behandling som den kan få.
Jag förmodar att jag skulle kallas Bi-sexuell fast jag aldrig har provat på detta ....
Vad skall jag göra?

Mvh Bengt


Svar från Sylvester:
Hejsan Bengt,
Man kan aldrig bli för gammal för att förändras, eller för att upptäcka nya sidor hos sig själv. Och man kan inte välja sina sexuella känslor, vad än sådana som Åke Green tror. Däremot väljer man förstås om man ger utlopp för de känslor man har. I ditt fall har du turen att leva tillsammans med en kvinna du älskar och jag läser mellan raderna att du respekterar henne och inte skulle bedra henne. Det tycker jag du ska hålla fast vid, även om du börjat fantisera om män och snoppar. Kanske är det viktigare nu än någonsin, för dig, att inte börja tumma på troheten.

Så här tänker jag: om man upptäcker bisexuella känslor hos sig själv är det som du skriver lätt att känna skuld för det. Även fast du "vet" att homo- och bisexualitet är okej är det en sak att acceptera dessa känslor hos andra, och en helt annan att komma överens med samma dragning hos sig själv. Det kommer att ta ett tag för dig att förlika dig med de nygamla känslorna. Det är en process som alla homo- och bikillar går igenom, och förr eller senare kommer man ut på andra sidan krisen och kan uppnå någon sorts sinnesfrid.

Om du däremot medan din kris pågår dessutom börjar leva ut dina känslor och träffa män bakom din kvinnas rygg, har du plötsligt ytterligare skuld att bära på: skuldkänslor för att ha svikit ert förhållande. Sånt behöver du definitivt inte just nu. Så håll på principerna medan du sorterar igenom dina känslor.

Att fantisera om andra fastän man är i ett förhållande är i sig inget skamligt, ska påpekas. Din kvinna funderar säkert på andra män ibland och du har väl troligen även tittat på andra kvinnor genom åren. Egentligen är dina fantasier om killar inte värre än så, men det kommer att ta lite tid innan du känner så själv. Så länge de förblir fantasier.

Förr eller senare kommer du förhoppningsvis fram till en punkt när du vet om du vill leva ut din bisexuella sida eller inte. Vissa bisexuella män i mogen ålder gör aldrig det. Andra krisar lite till, skiljer sig från frun och inleder ett nytt, spännande men i början lite skrämmande liv där de utforskar möjligheterna i mötet med andra män. Hur det kommer att gå för dig kan jag naturligtvis inte säga, utan det måste du komma fram till på egen hand.

Att snacka med andra i samma sits är kanske något du skulle fundera på? Kanske anonymt på en site som Sylvester, eller via din lokala RFSL-förening. Varje komma ut-process är unik, och det är en sådan process du går igenom inför dig själv. Men samtidigt liknar våra grubblerier varandras och det är onödigt att du bär på din hemlighet alldeles ensam.

Och kanske, kanske är det inte en så himla dum idé att ta upp det här med din fru - om du tror att ert äktenskap skulle klara det. Så länge du ärligt kan säga att du har känslorna men inte skulle drömma om att vara otrogen kan det faktiskt bli något som för er ännu närmare varandra. Då delar du ju med dig av dina allra innersta känslor. Är hon en förstående kvinna uppskattar hon din ärlighet - även om ett sådant avslöjande kanske inte är vad hon gått och drömt om. Risken är ju annars att din hemlighet till sist börjar tära på ert äktenskap, men att hon aldrig anar vad som är fel. Då är det förmodligen bättre att säga det rent ut.

Lycka till, med de allra varmaste hälsningar från//Sylvester

Kommentera den här artikeln?
För att kunna starta eller delta i diskussioner på Sylvester behöver du först bli medlem. Det är gratis och tar bara några minuter.

Redan medlem? Logga in här

Ingen har kommenterat den här artikeln än.