Bli medlem
Frågor från läsarna besvaras i Fråga Bögen

Kan man komma ut för ex-flickvännen?

Fråga Bögen har lagts på is tillsvidare.
Kärlek Hej Bögen! Jag är en kille som under en längre tid vetat om att jag är bög, men inte vågat berätta det för någon. för någon månad sedan träffade jag en kille som jag blev störtkär i & vi är nu tillsammans. Nu har jag tagit tag i mig själv & påbörjat min "komma ut" process. Numer vet mina närmaste vänner, men inte min fd flickvän. det tog slut för ungefär ett halvår sedan & då hade vi varit tillsammans i 2år. Vi har fortfarande kontakt med varann via msn mm. men inte så att vi ringer och pratar. Min stora vånda just nu är hur jag ska berätta det för henne. jag bryr mig fortfarande om henne & vill inte att hon skall hata mig för all framtid, vilket jag är rädd för att hon kommer att göra. Hon är även kompis men många utav mina vänner, och det värsta scenariot vore om det blev en stor bomb av det hela där alla tvingas välja vilken sida de står på.. har du några tips för hur jag ska hantera det hela??

//Killen som önskar han va lika vis som bögen


Svar från Bögen:
Tjena Killen!
Vis? Moi? Okej då..!

Hur tog det slut mellan er, och varför? Vem gjorde slut? Ni är ju vänner idag så det verkar inte som om ni hade en så jobbig "skilsmässa" och kan se att ibland kan man tycka mycket om varandra även om man inte passar ihop som kärlekspar. Det tycker jag att du ska hålla i skallen då de jobbiga tankarna börjar mala. Ni har redan bestämt er för att vara vänner.

Har du tänkt på att hon kanske redan anar nåt? Jag säger inte att hon gör det, men skulle det vara så undrar hon nog när du ska visa att du litar på henne tillräckligt mycket att dela med dig av din hemlighet. Går det för lång tid, och hon redan vet, kan hon tolka din tystnad som att er vänskap inte är värd så mycket ändå. Även om hon inte vet nåt, men du väntar med att berätta tills dess att du redan haft en kille i (låt oss säga) ett år och hon får höra sanningen på avvägar kommer hon nog att undra varför hon som känner dig bäst är den sista som får veta. Nåt att fundera på..

Om du verkligen vill ha chansen att vara hennes vän framöver ska du berätta så fort som möjligt. Jag lovar inte att det kommer att gå bra, men vad är det för vänskap om du ska leva dubbelliv, egentligen? Du bör ställa dig frågan om du är så rädd för konfrontationen för att hon ska bli ledsen eller för att du är rädd att hon ska bli arg på dig? Om det är det senare, tänk igen. En sån vänskap där man inte kan få bråka och bli sams igen är ojämlik och du är den i underläge.

Kanske kan du be en av era gemensamma vänner antyda något för henne så att det inte blir en totalchock. Kanske säger hon då att "det har jag väl fattat redan när vi var ihop"! Ibland är inte bögar så hemliga som de själva tror.


Vissa flickor (dock inte alla) blir faktiskt lite lättade då det visar sig att exet egentligen var homo. Då har han ju i alla fall inte lämnat henne för en annan kvinna.

Hör gärna av dig och berätta hur det går

Kram


//Bögen

Kommentera den här artikeln?
För att kunna starta eller delta i diskussioner på Sylvester behöver du först bli medlem. Det är gratis och tar bara några minuter.

Redan medlem? Logga in här

Ingen har kommenterat den här artikeln än.