Bli medlem
Frågor från läsarna besvaras i Fråga Bögen

Miles Away

Fråga Bögen har lagts på is tillsvidare.
Kärlek Hej Bögen! Hur får man ett långdistansförhållande att funka? Vilka är oddsen för att det skall hålla??
Träffat en grabb via sylvester men jag bor i skåne och han i norrland. Att flytta på sig blir inte aktuellt förrän till sommaren då vi båda pluggar...men fan...jag älskar killen. Finns det tips?? Råd???

mvh
/med tåg till kärleken!


Svar från Bögen:
Hej "med tåg..."!
Mitt tips är att ta det lugnt och låta tiden ha sin gång.
Att bo ihop med någon är ganska annorlunda mot att sitta och tråna efter någon som bor hundratals mil bort. Jag menar inte att vara cynisk men håller det fram till sommaren, då kanske det är värt att satsa på. Gör det inte det var det väl en jävla tur att ni inte flyttade ihop.
Tvärtemot den allmäna uppfattningen så är kärlek sällan någon sorts universell kraft som övervinner alla hinder. Ett sambo-förhållande är en fet kompromiss med ens eget ego som kräver en massa arbete om det ska funka.
Jag menar inte att din kärlek inte är på riktigt utan snarare att den här betänketiden och omställningsfasen nog kan vara nyttig. Ett halvår går rätt fort och om kärleken känns lika glödande då så tycker jag verkligen att ni ska gå vidare. Men om du ni skulle glida ifrån varandra under den korta tiden så kanske det var lika bra.
Prata mycket i telefon, skriv brev och messa varandra på Sylvester. Känns flytten lika aktuell när snön börjar smälta så, go for it.
Jag hoppas att det håller. Lycka till!


//Bögen

Kommentera den här artikeln?
För att kunna starta eller delta i diskussioner på Sylvester behöver du först bli medlem. Det är gratis och tar bara några minuter.

Redan medlem? Logga in här