Bli medlem

Sylvester online igen med nygammal ägare

Sylvesters framtid

Sylvester online igen med nygammal ägare
Här hittar du information om Sylvester efter driftstoppet. Sajten har bytt ägare från Sy...  

Vi har hjälpt Sylvester vintern 2010/11
Här listar vi medlemsnamnet på de medlemmar som varit med och hjälpt Sylvester att få in...  

Sylvester behöver din donation - vi samlar in 7980 kr
Sylvester.se lever på medlemmarnas bidrag. I vinter behöver vi få in 7980 kr och hittill...  

Sylvester finansieras med din hjälp
Nu kommer vi att bli tydligare med att Sylvester är medlemsfinansierat. Utan din medlem...  

Senaste artiklar:

Här hittar du information om Sylvester efter driftstoppet. Sajten har bytt ägare från Sylvent AB till Henrik Tornberg.
Av Henrik Tornberg  Måndag, 28 Februari 2011
SYLVESTERS FRAMTID   

Tyck till: Tror du på våren?
Ja
Nej

Under över en månads tid har Sylvester och Sylvia varit offline, och kom igång igen 1 mars 2011. Det har varit det längsta stoppet hittills och innebar vägs ände för sajten som den drivits hittills. Bolaget Sylvent AB som ju drivit sajten under ett antal år har nu överlåtit ägandet av sajterna till Henrik T personligen. Henrik känner ni ju redan. Att stoppet uppkom nu är ingen slump. Det gamla bolagets fasta kostnader och de förpliktelser om årsredovisning och revisor som ett aktiebolag har, blev helt enkelt för dyrt att driva vidare med den lilla verksamheten som Sylvester och Sylvia utgör idag. Bolaget Sylvent hade helt enkelt inte råd att ha någon verksamhet längre, och överlåtelsen tog tyvärr lite tid.
Nu fortsätter Henrik att driva sajten, och det vill till att "vi" nu rättar mun efter matsäcken. Även om ett antal medlemmar var sjyssta och ställde upp i vintras och betalade in pengar till Sylvesters fortlevnad, skulle de pengarna bara räcka en kort tid om Sylvent fortsatt att driva sajterna. Det handlar inte om att intäkterna måste öka utan att kostnaderna ska minska.
En mycket lägre driftskostnad är helt nödvändigt för att Henrik ska kunna och vilja fortsätta som en intressent i projektet.

Sylvester kommer alltså att drivas vidare med en mer ideell inriktning och som ett hobbyprojekt. SMS-medlemskapet kommer att avvecklas under våren. Tilll att börja med övergår vi till ett mer frivilligt plusmedlemskap men exakt hur mycket pengar som kommer att behövas löpande är ännu oklart. Henrik söker efter partners att driva projektet vidare tillsammans med, till lägre kostnad än förut.

Sylvia kommer att överlåtas till en annan ägare än Henrik, som i sin tur får ta beslut om vad som ska hända med sajten. Det kommer att ske innan mars månads utgång.

Du som betalat för plusmedlemskap
Nån av de närmaste dagarna kommer vi att skicka ut en kod som ger tre månaders plusmedlemskap.

Läs gärna Sylvesters blogg för att hålla dig uppdaterad


HENRIK TORNBERG
Kommentera den här artikeln?
För att kunna starta eller delta i diskussioner på Sylvester behöver du först bli medlem. Det är gratis och tar bara några minuter.

Redan medlem? Logga in här

Ingen har kommenterat den här artikeln än.