Utskrift från Sylvester.se - för glada killar | Kultur» Nöje & kultur

Snart börjar Stockholm Queer Film Festival

Queer Filmfestival tjuvstartar årets Stockholm Pride, helgen den 25-26 juli. Bl a visas gayzombierullen om Otto, Bruce La Bruces senaste rulle.
Av Henrik Tornberg  Lördag, 18 Juli 2009
NÖJE & KULTUR    Foto: Från Otto 
Från Otto
"Vi arbetar för att visa filmer som utmanar det förväntade  "

Det blir filmer från hela världen som visas i ett maraton som kommer att pågå under dagarna två, kommande helg. Bland filmerna märks bl a For The Bible Tells Me So, en dokumentär som följer fem amerikanska kristna familjer där ett av barnen är bög eller lesbisk. Dessutom får vi chansen att se världens kanske enda gayzombiefilm, Bruce La Bruces senaste rullle Otto or, up with dead people. Den utspelas som vanligt i Berlin och beskriver hur zombien Otto råkar bli involverad i en zombiefilminspelning och dessutom inleder en kärleksaffär med en levande kille. Filmen är definitivt annorlunda från allt annat du sett och genomsyras av La Bruces absurdism. Miljöerna är härligt Berlinskt slitna och det förekommer en mycket magstark (!) sexscen som du inte lär glömma så länge du lever.

Andra filmer som kommer att visas är The Beirut Apt, Caramel, Water Lilies, The Elegant Spanking, The Black Glove, La persona De Leo N m fl. Alla filmer hittar du på queerfilmfestival.se/. Dokumentärer blandas med spelfilm och förutom zombies med identitetskris finns ämnen som olika reflektioner kring transbegreppet och om att avvika från normen av vad kön är och tillåts vara.

- Vi arbetar för att visa filmer som utmanar det förväntade och kanske inte alltid når de svenska biograferna, säger Erik Alm, projektledare Stockholm Queer Filmfestival.

Alla som köper en en Pridebiljett till hela Pridefestivalen får rabatt på inträdet till samtliga filmer på filmfestivalen.

Filmfestivalen äger rum på Södra teatern 25-26 juli.

- Södra Teatern har presenterat gay- och queerakter på årlig basis i snart 10 år. Vi har gjort både klubbar, föreställningar, konserter och debatter. I och med Pride Queer Filmfestival kan vi nu också lägga till filmfestival i utbudet. Det känns jättekul och angeläget, säger Anneli Gunnar, PR-chef på Södra Teatern.

queerfilmfestival.se/

Mer i samma ämne:
Mer om Pride på Sylvester.se


HENRIK TORNBERG
Kommentera den här artikeln?
För att kunna starta eller delta i diskussioner på Sylvester behöver du först bli medlem. Det är gratis och tar bara några minuter.

Redan medlem? Logga in här

Ingen har kommenterat den här artikeln än.© 1999 - 2017 Mikael Österberg  |  Teknik: Port 30 KB | Redaktion  |   Vanliga frågor  |   Annonsera  |   Sylvia.se - för glada tjejer!