Bli medlem

Killar vi gillar: James, Salem och Mika

Omvärld & Livsstil

Anja tar guld – igen
Dagens sommarpratare Anja Pärson, mångfalt belönad alpin skidåkare, kommer ut i dagens s...  

Man + Man 2010 Anmäl dig till en spännande helg bara för killar!
Man + Man 2010 är en superhelg för killar, arrangerad av RFSL. Bl a håller Sylvesters H...  

Det går inte att bota homosexualitet
Nu har äntligen de amerikanska psykologerna bestämt sig!  

Bögjävlar pridebloggar på SvD och kör underklädesparty på Judys
Stefan Ingvarsson, Anders Backlund och Roger Wilson har en blogg tillsammans under Stock...  

Prideparken öppnar med Dusty Springfieldkväll
På onsdag 29 juli öppnar pridepark med en hyllning till soulstjärnan Dusty Springfield. ...  

Skogsscenen blir prideparkens bästa lilla hörn
Det lyckade samarbetet mellan Riksteatern och Stockholm Pride fortsätter - för andra åre...  

Stockholm Pride invigning 2009, måndag 27 juli
På måndag 27 juli invigs Stockholm Pride på Stora scenen i Kungsträdgården, i det nya ve...  

Heteronormen stinker, enligt Stockholm Pride
Som vanligt vill Pride sticka ut hakan med sitt årliga tema. I år handlar det om heteron...  

Testa hur hetero du är, hos Stockholm Pride
Nu kan man testa hur heteronormativ man själv eller andra är, då man skriver på Twitter....  

Beefcake - Guide till gaykroppen
Beefcake
”Muskulös och extremt biffig man”
Nedsättande: Muscle Mary, muskelpugga
Björnar, biffar, kloner och zombies - Sylvesters guide till gaykroppen
Vi älskar att kategorisera världen, från musikgenrer till modestilar. Gaykillar hittar o...  

Vad kan du om HBT-film?
Idag har Gus van Sants film om den amerikanske bögpolitikern Milk, med Sean Penn i huvud...  

Senaste artiklar:

I årets första Killar vi gillar gillar vi tre begåvade unga män i långt hår.
Av Redaktionen  Fredag, 26 Januari 2007
OMVÄRLD & LIVSSTIL   
"Men om Mika själv är bög, vilket många spekulerat friskt i, vill han inte riktigt svara på. Det spelar förstås ingen roll.  "

Tyck till: Vilken kille gillar du?
Salem
Mika
James

Killar vi gillar återkommer med jämna mellanrum på Sylvester och har så gjort sedan starten 1999. Idag är temat tre yngre män som tilltalar alla oss som tycker att män som Jack Bauer i "24", Lars Winnerbäck, Rocky Balboa och Martin "Gangsta" Stenmarck känns väldigt tröttmacho våren 2007. Istället har vi valt några killar som förutom skönt 70-talsrufs har en mjukare framtoning gemensamt. Dessutom är de grymt begåvade.


Salem al Fakir
Salem, 24, är från Stockholm. Han slog igenom med dunder och brak i och med EPn "Dream girl" i somras och nu i dagarna släpps hans debutalbum. Med glimt i ögat, soulkänsla och musikalisk mångsidighet har han på kort tid blivit hela musiksveriges underbarn nr 1. Som en manlig Laleh nästan, då han spelar nästan alla instrument själv och dessutom producerar och mixar på egen hand.
För Salem är detta dock inget märkvärdigt. Han började ta lektioner i fiol vid fyra års ålder, har gjort turnéer i Ryssland som soloviolinist, gått direkt från musikgymnasiet Södra Latin till vidare pianostudier på Stockholms Musikhögskola där han slutade efter ett och ett halvt år för att bl.a. spela, komponera och producera åt Robyn, Wille Craaford och Snook. Salem kommer från en familj med idel musiker; han har fem syskon som alla är musiker. Och han är en kille vi gillar.


Mika
Mika är en annan musikalisk pojke med guldbyxor. Hans låt "Relax" har tagit många annars svårflörtade popfinsmakare med storm. Nu kommer snart debutalbumet. Mika föddes i Libanon och har bott i Paris innan han till sist hamnade i London. Precis som Salem skriver han låtarna själv, spelar många av instrumenten och producerar och orkestrerar på egen hand. Han ser ut som en ängel (inte olik BWOs Martin Rolinski) och har i sin musikaliska estetik en hel del gemensamt med bögikonerna Scissor Sisters. Men om Mika själv är bög, vilket många spekulerat friskt i, vill han inte riktigt svara på. Det spelar förstås ingen roll. Han är ung, kopiöst begåvad och har uppenbarligen kontakt med både sina hårda och mjuka sidor. Såna killar gillar vi.
www.mikasounds.com


James McAvoy
James spelar den unge läkaren Nicholas Garrigan i oscarsnominerade filmen The last King of Scotland. I filmen hamnade läkaren i Uganda som läkare till Idi Amin och förförs i början av dennes charm och karisma. Men så småningom inser han att han hamnat i en mycket farlig situation då diktatorn visar fler och fler tecken på storhetsvansinne och paranoia. Även om det i sanningens namn är Forest Whitaker som är filmens stora stjärna glimrar James också, lite vid sidan av. Sylvester fick dock upp ögonen för James första gången då han spelade faunen Herr Tumnus i Häxan och lejonet för ett par år sedan. Han utstrålar en mild skotsk värme som är svår att motstå. James föddes i Glasgow 1979 och har bland annat spelat i science fictionserien The Children of Dune. Han är också en begåvad gymnast, akrobat och eldslukare. James är den tredje killen vi gillar, så här i början av 2007. Kuriosa är att om du tittar på bilden nedan, som visar James som Herr Tumnus, skulle man ju kunna tro att näsan där är en del av sminket. Men kollar ovan så inser du att han har en faunkran på riktigt. Lite gulligt, faktiskt.
REDAKTIONEN
Kommentera den här artikeln?
För att kunna starta eller delta i diskussioner på Sylvester behöver du först bli medlem. Det är gratis och tar bara några minuter.

Redan medlem? Logga in här

Ingen har kommenterat den här artikeln än.