Bli medlem

Prylbög: iPhone

Omvärld & Livsstil

Anja tar guld – igen
Dagens sommarpratare Anja Pärson, mångfalt belönad alpin skidåkare, kommer ut i dagens s...  

Man + Man 2010 Anmäl dig till en spännande helg bara för killar!
Man + Man 2010 är en superhelg för killar, arrangerad av RFSL. Bl a håller Sylvesters H...  

Det går inte att bota homosexualitet
Nu har äntligen de amerikanska psykologerna bestämt sig!  

Bögjävlar pridebloggar på SvD och kör underklädesparty på Judys
Stefan Ingvarsson, Anders Backlund och Roger Wilson har en blogg tillsammans under Stock...  

Prideparken öppnar med Dusty Springfieldkväll
På onsdag 29 juli öppnar pridepark med en hyllning till soulstjärnan Dusty Springfield. ...  

Skogsscenen blir prideparkens bästa lilla hörn
Det lyckade samarbetet mellan Riksteatern och Stockholm Pride fortsätter - för andra åre...  

Stockholm Pride invigning 2009, måndag 27 juli
På måndag 27 juli invigs Stockholm Pride på Stora scenen i Kungsträdgården, i det nya ve...  

Heteronormen stinker, enligt Stockholm Pride
Som vanligt vill Pride sticka ut hakan med sitt årliga tema. I år handlar det om heteron...  

Testa hur hetero du är, hos Stockholm Pride
Nu kan man testa hur heteronormativ man själv eller andra är, då man skriver på Twitter....  

Beefcake - Guide till gaykroppen
Beefcake
”Muskulös och extremt biffig man”
Nedsättande: Muscle Mary, muskelpugga
Björnar, biffar, kloner och zombies - Sylvesters guide till gaykroppen
Vi älskar att kategorisera världen, från musikgenrer till modestilar. Gaykillar hittar o...  

Vad kan du om HBT-film?
Idag har Gus van Sants film om den amerikanske bögpolitikern Milk, med Sean Penn i huvud...  

Senaste artiklar:

Om någon pryl orsakat svårartad technolust hos Sylvesterkillarna på senaste tiden är det Apples nya iPhone som presenterades i San Francisco i förrgår.
Av Redaktionen  Torsdag, 11 Januari 2007
OMVÄRLD & LIVSSTIL    Foto: Apple 
Apple
"Jaja, vi kan fortsätta rabbla teknik i all oändlighet, och vi känner oss faktiskt lite fysiskt upphetsade medan vi gör det  "

Tyck till: Är du prylbög?
Ja
Nej

Om någon pryl orsakat svårartad technolust hos Sylvesterkillarna på senaste tiden är det Apples nya iPhone som presenterades i San Francisco i förrgår.

Technolust är det habegär vissa (främst män i alla åldrar) kan känna inför en ny smart elektronisk pryl. Det finns hela teknikporrtidningar (t ex Gadget) för alla prylbögar som vet att deras liv kommer att bli så mycket rikare bara de får den där svävande holländska magnetsängen som tyvärr kostar 14 miljoner kronor. Men som tur är väcks ibland technolusten av billigare prylar också, och just nu svävar Sylvesters redaktör och säljare på små endorfinmoln över Apples iPhone som den gudalike Steve Jobs presenterade i sin keynote address 9 januari.


Hela iPhone är en stor pekskärm som ändrar funktion efter vad du gör. SMS är sorterade som konversationer, som i t ex MSN


Misslyckades förra gången
Efter de monumentala framgångarna med iPod och iTunes, som givit de tidigare så marginella Apple sanslösa 70% av den digitala musikmarknaden för såväl spelare som musikförsäljning, var förväntningarna höga då Apple släppte en telefon tillsammans med Motorola för nåt år sedan. Alla förväntar sig nämligen att mobiltelefonerna kommer att stjäla mycket av iPods marknad inom en snar framtid. Musikmobilerna är redan här och blir bättre hela tiden. Men Rokr, som Motorola/Apple-produkten hette blev mest ett stor jaha. Den hade i och för sig iTunes inbyggt, men för att den inte skulle konkurrera med iPoden fick man bara ha 100 låtar i den. Dessutom var den i övrigt en ganska konventionell lur: ingen revolution som då iPoden kom 2001 och över natten satte en helt ny standard för digitala musikspelare. Tidningen Wired kom i sin analys över floppen fram till att varken Apple eller Motorola gick in i projektet helhjärtat utan var rädda att konkurrera med sig själva.

Ett annat orosmoln vid horisonten har också varit Microsofts egen iPodkopia Zune, som även om den är lite stor och klumpig hade större färgskärm och möjlighet att dela låtar trådlöst med andra. iPoden började helt enkelt kännas lite begränsad.

Fullträff med iPhone
Nu är alltså Apples första helt egna telefon här och den här gången fick Jobs och kollegerna till det rätt. Apple själva säger att de kommer att revolutionera telefonindustrin och av döma av spefikationerna kan de faktiskt ha rätt. iPhone är nämligen både en widescreen-iPod med upp till 8 Gb hårddisk, och en handdator med MacOS X (inklusive internet, webbläsare, kalender) och en telefon som använder sig av Apples innovativa gränssnitt. iPhone saknar nästan helt knappar. Istället är hela framsidan en stor pekskärm som helt ändrar funktionalitet beroende på vad du för tillfället pysslar med. Kollar du på film blir det en liten widescreen LCD-TV. Ska du sms:a skriver du på ett tryckkänsligt QWERTY-tangentbord. Ska du bläddra bland din musik kan du dra med pekfingret för att scrolla nedåt och även ge långa listor en ”skjuts” genom att dra snabbare. iPhone har inte 3G i första versionen (men heller inte kamera varför videosamtal ju inte behövs). För att koppla upp sig mot nätet eller andra iPhoneanvändare används istället Wi-Fi, precis som du kan göra med din laptopdator.Med iTunes kan du bläddra i skivsamlingen genom att visa albumens omslag istället för listor - som när man hade vinylskivor


Jaja, vi kan fortsätta rabbla teknik i all oändlighet, och vi känner oss faktiskt lite fysiskt upphetsade medan vi gör det (märks det..?). Det blir dock lite trist. Kolla in de små demofilmerna på http://www.apple.com/iphone/ istället. Så tror vi nog att du fattar.

iPhone kommer till Sverige i höst.


REDAKTIONEN
Kommentera den här artikeln?
För att kunna starta eller delta i diskussioner på Sylvester behöver du först bli medlem. Det är gratis och tar bara några minuter.

Redan medlem? Logga in här

Ingen har kommenterat den här artikeln än.